Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) - 29 November 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) - 29 November 2018

Jawatan Kosong 2018 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ)

Jawatan Kosong 2018 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ)

Pengenalan

Pembukaan negeri Johor bermula pada awal kurun ke-16 apabila Melaka telah ditawan oleh Portugis. Sultan Mahmud Syah yang merupakan pewaris terakhir takhta kerajaan Melaka telah berundur ke selatan Tanah Melayu dan membuka kerajaan Johor. Pada ketika itu, Johor telah meluaskan empayarnya sehingga ke Riau.

Asal usul perkataan Johor diambil daripada perkataan Arab “Jauhar” yang bermaksud “Permata Berharga”. Pengaruh Arab jelas kelihatan di mana para pedagang dari Arab telah datang ke sini untuk menjalankan perniagaan rempah yang sememangnya terkenal pada suatu ketika dahulu. Johor juga dikenali sebagai Hujung Tanah atau “Gangganu” oleh orang-orang Siam yang bermaksud “Batu Permata”.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Johor
Jawatan:

1. PENOLONG JURUUKUR BAHAN GRED JA29

2. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED JA29

3. PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM GRED S29

4. PENOLONG PEGAWAI TANAH GRED NT29

5. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19


Tarikh Tutup Permohonan : 29 November 2018

0 Response to "Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) - 29 November 2018"

Post a Comment