Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seremban (MPSNS) - 29 Januari 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seremban (MPSNS) - 29 Januari 2019

Jawatan Kosong Terkini 2019 di Majlis Perbandaran Seremban (MPSNS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan keutamaan kepada Rakyat Negeri Sembilan yang berkelayakan sahaja untuk mengisi kekosongan jawatan seperti di dalam iklan.

Jawatan Kosong Terkini 2019 di Majlis Perbandaran Seremban (MPSNS)

Sejarah Latar Belakang Majlis Perbandaran Seremban

Bandar Seremban muncul seperti mana bandar-bandar lain di negara ini iaitu di sekitar tahun 1870-an dan dipercayai bermula apabila kawasan di sekitar Rasah di dapati kaya dengan hasil bumi iaitu bijih timah. Apabila ianya mengalami kemasukan penduduk (migrasi) yang pesat terdiri dari orang-orang Cina, Arab dan juga bangsa Melayu dari tempat lain. Seremban bukan sahaja menjadi pusat melombong bijih timah tetapi juga pusat perdagangan. Peniaga-peniaga pada masa itu menggunakan Sungai Linggi sebagai laluan pengangkutan perdagangan mereka manakala penduduk Melayu tempatan di kawasan ini kebanyakannya adalah petani.

Pihak penjajah Inggeris mengambil kesempatan untuk mula campur tangan di atas pergolakan peperangan yang berpunca dari perebutan hak dan kawasan perlombongan bijih timah di antara Dato' Kelana dan Dato` Shahbandar. Ini telah memberi ruang kepada Inggeris menempatkan kuasa dengan melantik Residen pertamanya Kapten Murray di mana residensinya didirikan di Jalan Channer (Jalan Dato'Siamang Gagap). Bermula dari detik itu penduduk-penduduk Rasah mendirikan penempatan mereka di sekitar Jalan Channer kerana mereka merasakan tinggal di kawasan yang mempunyai undang-undang dan peraturan Inggeris selamat dan meyakinkan.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Negeri Sembilan
Jawatan:

1.  PENOLONG PEGAWAI UNDANGUNDANG L29 - 1 kekosongan

2.  PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 - 1 kekosongan

3.  PEMBANTU TADBIR KEWANGAN W19 - 1 kekosongan

4.  PENJAGA JENTERA ELEKTRIK J19 - 1 kekosongan

5.  PEMBANTU KEMAHIRAN (TUKANG SIMEN) H19 - 1 kekosongan

6.  PEMBANTU KEMAHIRAN (ELEKTRIK) H19 - 1 kekosongan

7  PEMBANTU OPERASI N11 - 1 kekosongan

8.   PEMANDU KENDERAAN H11 - 7 kekosongan


Tarikh Tutup Permohonan : 29 Januari 2019 (Selasa)
0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seremban (MPSNS) - 29 Januari 2019"

Post a Comment