Jawatan Kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) - 7 Mac 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) - 7 Mac 2019

Jawatan Kosong 2018 di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT)

Jawatan Kosong 2018 di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT)

Sejarah

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) telah diperbadankan pada 1 April 1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Terengganu Bil.3/1965. Tujuan utama penubuhan adalah untuk menjadikan agensi utama negeri bagi melaksana dan mempercepatkan pembangunan dan kemajuan
sosio-ekonomi di Negeri Terengganu.

Dengan pelancaran Dasar Ekonomi Baru (DEB) pada tahun 1971, PMINT turut mendukung matlamat DEB untuk membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. Begitu juga apabila Dasar Pembangunan Nasional 1991-2000 (DPN) yang bermula pada tahun 1991, PMINT turut melibatkan diri secara aktif dalam menjayakan dasar tersebut.

Dalam suasana sejarah dan latar belakang sosio-ekonomi Negeri Terengganu yang lemah, penglibatan sektor swasta yang rendah serta kekurangan kemudahan asas dan infrastruktur maka peranan PMINT adalah penting dalam meningkatkan dan mempercepatkan pembangunan sosio-ekonomi. Selaras dengan peranan tersebut maka PMINT telah melibatkan diri dalam aktiviti yang meliputi spektrum yang sangat luas meliputi hampir ke semua sektor ekonomi. Di antaranya ialah pembangunan hartanah, perladangan, agrobiotek, akuakultur, pembuatan dan perkhidmatan. Secara keseluruhannya, aktiviti PMINT dijalankan melalui dua cara iaitu secara langsung dan melalui anak syarikat.


Like Page Khas - Kerja Kosong Terengganu
Jawatan:

1. PEGAWAI TADBIR GRED N41

2. JURUUKUR BAHAN GRED J41

3. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41

4. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

5. PENOLONG JURUTERA GRED JA29

6. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19

7. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19


Temuduga diadakan pada : 07 Mac 2019 (Khamis)


Sila rujuk iklan selanjutnya melalui link yang admin sediakan di bawah. Selamat maju jaya.

0 Response to "Jawatan Kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) - 7 Mac 2019"

Post a Comment