Jawatan Kosong di Lembaga Air Perak - 25 Februari 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Air Perak - 25 Februari 2019

Jawatan Kosong 2019 di Lembaga Air Perak | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Air Perak

Jawatan Kosong 2019 di Lembaga Air Perak

Latar Belakang

Lembaga Air Perak (LAP) suatu perbadanan yang ditubuhkan di bawah Enakmen Lembaga Air Perak 1988 bagi maksud menyediakan perkhidmatan bekalan air di negeri Perak. LAP telah ditubuhkan pada 1 Januari 1990. Sebelum penubuhan LAP, perkhidmatan bekalan air di Perak pada mulanya dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya Perak dan kemudiannya oleh Jabatan Bekalan Air Perak. Lembaga Air Perak yang membekalkan  air bersih untuk lebih daripada 2.5 juta orang adalah yang ketiga terbesar operator air di Malaysia selepas Selangor dan Johor.

Pengurus Besar yang dilantik oleh Lembaga Pengarah dipertanggungjawabkan untuk merancang, melaksanakan, untuk menguruskan operasi dan hal ehwal kewangan dan pentadbiran Lembaga Air Perak.

Penstrukturan semula industri air di Malaysia telah dijalankan pada tahun 2008 untuk menyelesaikan isu-isu pembiayaan CAPEX. Dengan penyusunan semula itu, operator air di Malaysia akan beroperasi sebagai sebuah entiti ringan aset. PAAB ditubuhkan sebagai satu badan khas untuk menyediakan pembiayaan CAPEX bagi agensi air milik negeri.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Perak
Jawatan:

1. Akauntan, Gred WA41

2. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat, Gred FA29

3. Penolong Jurutera, Gred JA29

4. Pembantu Tadbir (P/O), Gred N19

5. Pembantu Kemahiran, Gred H19



*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 25 Februari 2019 (Isnin)


0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Air Perak - 25 Februari 2019"

Post a Comment