Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Jempol (MPJ) - 30 Julai 2021 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Jempol (MPJ) - 30 Julai 2021

Jawatan Kosong 2021 di Majlis Perbandaran Jempol (MPJ) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Perbandaran Jempol (MPJ)

Jawatan Kosong 2021 di Majlis Perbandaran Jempol (MPJ)

Latar Belakang

Majlis Daerah Jempol ditubuhkan pada 1 Ogos 1980 sebagai tindakan lanjut pada latihan persempadanan semula bahagian Kuala Pilah. Latihan persempadanan semula telah mencipta sebuah daerah baru yang dikenali sebagai Daerah Jempol sebelum ini dikenali sebagai bahagian Bahau Kecil yang terletak di bawah pentadbiran bahagian Kuala Pilah.

Sejak pembentukannya dan sebelumnya pada 14 Jun 2001, pejabat Majlis Daerah Jempol sering pindah lokasi. Pada awalnya pejabat Majlis Daerah Jempol terletak di Bandar Bahau, Bangunan JKR. Kemudian pada tahun 1985 bertukar ke Dewan Majlis Daerah Jempol yang terletak di Jalan Murah, Bahau dan pada tahun 1986, sekali lagi berpindah ke kembali ke Rumah JKR. Pada tahun 1987, pejabat Majlis Daerah Jempol di Jalan Taman Tasik, Bahau sehingga 16 Disember 2001. Sekarang, Majlis Daerah Jempol mempunyai bangunan sendiri di Bandar Seri Jempol dahulu dikenali sebagai Bandar Baru Serting.

Secara umum, Daerah Jempol bersempadan dengan daerah Bera, Pahang di utara, daerah Jelebu di barat daya, daerah Kuala Pilah di sebelah barat, daerah Tampin di selatan dan Daerah Segamat, Johor di sebelah tenggara. Jempol adalah daerah terbesar di Negeri Sembilan dengan saiz 148, 277,32 hektar terdiri daripada lima wilayah (mukim) yang, Serting Ilir, Serting Ulu, Kuala Jempol, Jelai dan Rompin. Namun, kawasan operasi Majlis Daerah Jempol hanya 27,091 hektar (18 peratus) atau saiz semua bahagian di mana sebahagian besar itu merangkumi kawasan di sekitar Bandar Baharu, Bandar Seri Jempol, Pekan Batu Kikir, Pekan Rompin dan Mahsan.

Majlis Daerah Jempol berfungsi selaras denagan tujuan utama dari tatacara itu, seperti yang dinyatakan dalam undang-undang Kerajaan Daerah UU 1876 171. Pada prinsipnya, fungsinya adalah umtuk memberikan perkhidmatan kepada penduduk dalam wilayah bekerja dalam hal kesihatan awam, pengurusan sisa, bangunan kawalan, meningkatkan penyelenggaraan infrastruktur sosial dan ekonomi, dan bandar.

Selepas 39 tahun penubuhnya pada 29 Januari 2019 Majlis Daerah Jempol telah diisytiharkan sebagai Majlis Perbandaran Jempol dan menjadi majlis perbandaran ke-4 di Negeri Sembilan. Majlis pengisytiharan telah di sempurnakan oleh Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz ibni Almarhum Tuanku Munawir bertempat di Dataran Majlis Perbadaran Jempol.
Join Group KhasBanyak Jawatan Kosong
Like Page Khas - Kerja Kosong Negeri Sembilan
Jawatan:

1. PENOLONG AKAUNTAN W29 / W32 - 1 Kekosongan

2. PEMBANTU PENILAIAN W19 / W22 - 1 Kekosongan

3. PEMBANTU TADBIR N19 / N22 - 5 Kekosongan

4. PEMBANTU AWAM H11 / H14 - 5 Kekosongan

5. PEMBANTU AKAUNTAN W19 - 1 Kekosongan


Cara memohon:

(1) Permohonan hendaklah menggunakan borang permohonan khas yang boleh muat turun daripada laman web Majlis Perbandaran Jempol di alamat www.mdjl.gov.my

(2) Permohonan daripada Pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan/Badan Berkanun/Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan masingmasing dan pastikan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemas kini dan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan disertakan bersama.

(3) Setiap permohonan mestilah disertai dengan salinan sijil-sijil dan mengikut susunan berikut

i) Salinan Kad Pengenalan
ii) Salinan Surat Beranak
iii) Salinan Sijil SRP/ PMR/ PT3/ SPM/ SPM(V)/ STPM/ STAM atau setaraf
iv) Salinan Sijil / Diploma atau setaraf
v) Salinan Semakan Pengiktirafan Kelayakan (Diploma) daripada Jabatan Perkhidmatan Awam. (Semakan melalui http://pengiktirafan.jpa.gov.my)
vi) Setiap pemohon WAJIB hadir dan LULUS semua ujian yang ditetapkan sebelum disenarai pendek bagi menghadiri temuduga

(4) Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh tutup permohonan adalah dianggap tidak berjaya

(5) Pentadbiran Majlis tidak akan bertanggungjawab atau menanggung segala perbelanjaan berkaitan dengan temu duga dan segala keputusan yang dibuat berkaitan dengan urusan ini adalah muktamad.

(6) Nama jawatan hendaklah ditulis di bahagian atas sebelah kiri sampul surat dan borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dialamatkan kepada:-

YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN JEMPOL
72120 BANDAR SERI JEMPOL
NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS

Permohonan yang berikut AKAN DITOLAK sekiranya:
a) Borang permohonan tidak lengkap
b) Tidak memenuhi syarat iklan


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Julai 2021 (Sabtu)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Klik Untuk Muatturun Borang Permohonan

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Jempol (MPJ) - 30 Julai 2021"

Post a Comment