Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Alam Sekitar (JAS) - 5 Mei 2019 [161 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Alam Sekitar (JAS) - 5 Mei 2019 [161 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan 2019 di Jabatan Alam Sekitar (JAS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Alam Sekitar (JAS)

Jawatan Kosong Kerajaan 2019 di Jabatan Alam Sekitar (JAS)

Dasar JAS

Dasar Alam Sekitar Negara (DASN) telah diwujudkan untuk meneruskan kemajuan ekonomi, sosial dan budaya serta peningkatan kualiti hidup rakyat Malaysia menerusi kesejahteraan alam sekitar dan pembangunan lestari. Tujuan DASN adalah untuk mencapai; (1) Alam sekitar yang bersih, selamat, sihat dan produktif bagi generasi masa kini dan masa hadapan, (2) Pemuliharaan kebudayaan dan warisan semulajadi yang unik dan pelbagai dengan penyertaan berkesan semua sektor masyarakat, dan (3) Cara hidup, pola penggunaan dan pengeluaran yang lestari.

DASN bertujuan mengintegrasikan pertimbangan alam sekitar ke dalam aktiviti pembangunan dan proses membuat keputusan yang berkaitan, memupuk pertumbuhan ekonomi serta kemajuan manusia jangka panjang, dan untuk melindungi dan memperbaiki alam sekitar. Ia melengkapi dan menambah dimensi alam sekitar yang terkandung dalam dasar kebangsaan yang lain, seperti dasar perhutanan dan perindustrian, dan juga mengambil perhatian akan konvensyen antarabangsa mengenai kepentingan sejagat.


Jawatan:


KELULUSAN MINIMUM: DIPLOMA

1. PENOLONG PEGAWAI KAWALAN ALAM SEKITAR GRED C29 - 79 Kekosongan


KELULUSAN MINIMUM: IJAZAH

2. PEGAWAI KAWALAN ALAM SEKITAR GRED C41 - 82 Kekosongan


Cara Memohon:

Semua kekosongan jawatan adalah di Jabatan Alam Sekitar (JAS) seluruh negeri. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 05 Mei 2019 (Ahad) jam 11:59 malam


0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Alam Sekitar (JAS) - 5 Mei 2019 [161 Kekosongan]"

Post a Comment