Jawatan Kosong di Majlis Sukan Wilayah Persekutuan - 18 Jun 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Sukan Wilayah Persekutuan - 18 Jun 2019

Jawatan Kosong 2019 di Majlis Sukan Wilayah Persekutuan | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Sukan Wilayah Persekutuan

Jawatan Kosong 2019 di Majlis Sukan Wilayah Persekutuan

Latar Belakang

Majlis Sukan Kuala Lumpur ditubuhkan pada tahun 1979 di bawah Akta Majlis Sukan Negara 1971, Perintah Majlis Sukan Negara Malaysia Jadual Kedua (Pindaan) 1988. Majlis Sukan Kuala Lumpur yang pada masa itu berada di bawah pentadbiran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur bertanggungjawab untuk melaksanakan program pembangunan sukan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur seperti program pembangunan sukan atlet remaja, atlet berbakat dan berprestasi tinggi (elit) dalam arena sukan tempatan baik di peringkat dalam negeri mahupun antarabangsa.

Mulai 28 Oktober 1996, Majlis Sukan Kuala Lumpur dipisahkan daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan diletakkan di bawah Bahagian Kemajuan Wilayah Persekutuan dan Perancangan Lembah Klang (BKWPPLK). Jabatan Perdana Menteri mengikut keputusan Jawatankuasa Kerja Bagi Mengkaji Jawatan-Jawatan Tertinggi (JKTT) Bil. 10/1996 . Pada 27 Mac 2004, Kementerian Wilayah Persekutuan telah ditubuhkan dan Bahagian Kemajuan Wilayah Persekutuan dan Perancangan Lembah Klang (BKWPPLK). Jabatan Perdana Menteri menjadi sebahagian daripadanyaLike Page Khas - Kerja Kosong di Putrajaya
Jawatan:

1. PEGAWAI BELIA DAN SUKAN S48

2. PEMANDU H11


Cara memohon:

(a) Borang Permohonan boleh didapati daripada Majlis Sukan Wilayah Persekutuan, Aras 2, Blok 1, Menara Seri Wilayah, Presint 2, 62100 Putrajaya dengan memuat turun dari laman sesawang : http://www.wipers.gov.my atau melalui link yang admin sediakan di bawah.

(b) Permohonan hendaklah disertakan dengan satu Salinan Sijil, Kad Pengenalan dan sekeping gambar berukuran pasport.


Alamat Penghantaran:

Permohonan yang lengkap hendaklah dihantar ke alamat seperti di bawah :

Pengarah
Majlis Sukan Wilayah Persekutuan
Aras 2, Blok 1, Menara Seri Wilayah, Presint 2,
62100 PUTRAJAYA

Hanya pemohon yang layak dan melepasi tapisan akan dipanggil temu duga bagi jawatan ini.

Majlis Sukan Wilayah Persekutuan tidak akan bertanggungjawab ke atas semua perbelanjaan calon-calon yang akan menghadiri temu duga tersebut.

Hanya calon yang berjaya dalam urusan temu duga akan dimaklumkan.

b) Borang permohonan yang telah dicetak dari sistem e-jawatan hendaklah dihantar ke Majlis Sukan Wilayah Persekutuan dan disertakan dengan sesalinan Kad Pengenalan, sijil kelayakan pendidikan, sekeping gambar berukuran passport dan lain-lain sijil jika berkaitan.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan :  selewat-lewatnya pada 18 Jun 2019

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Sukan Wilayah Persekutuan - 18 Jun 2019"

Post a Comment