Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 30 Jun 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 30 Jun 2019

Jawatan Kosong 2019 di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Malaysian National News Agency (BERNAMA)

Jawatan Kosong 2019 di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA)

Pengenalan

Pertubuhan Berita Nasional Malaysia atau ringkasnya BERNAMA, ialah sebuah badan berkanun, ditubuhkan di bawah Akta Parlimen 1967 dan mula beroperasi pada 26 Mei 1968. Agensi berita nasional ini berada di bawah jurisdiksi Kementerian Penerangan Malaysia dan pengerusi BERNAMA sekarang ialahDatuk Abdul Rahman Sulaiman.

BERNAMA memberi perkhidmatan berita am dan ekonomi dan perkhidmatan layar maklumat kewangan tepat masa (real time) kepada pelanggan-pelanggannya di Malaysia dan Singapura.

Peranan BERNAMA sebagai sumber berita nasional yang terkini dan boleh dipercayai amat dikenali di kalangan media tempatan dan asing, agensi-agensi kerajaan, swasta, universiti dan individu di negara ini terutama yang berkaitan dengan kewangan dan berita am. Kebanyakan akhbar dan media elektronik di Malaysia dan agensi-agensi berita asing ialah pelanggan-pelanggan BERNAMA.

Position:

1. Eksekutif Juruteknik Penyiaran (Master Control Room)


Kelayakan:

Mempunyai sekurang-kurangnya Diploma dalam bidang kejuruteraan multimedia dan Penyiaran / Kejuruteraan Elektronik atau Elektrikal/ Kejuruteraan Teknologi Maklumat dan Komputer atau bidang-bidang lain yang berkaitan;

Kepujian dalam Bahasa Malaysia di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia;

Fasih bertutur dan menulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris;

Berkemahiran mengendalikan dan menyelenggarakan peralatan komputer dan rangkaian pealatan stesen penyiaran.

Boleh bekerja secara syif.

Mempunyai pengalaman dalam bidang kejuruteraan penyiaran adalah satu kelebihan.


Cara memohon:

Calon yang berminat diminta membuat permohonan yang lengkap (resume) dengan menyatakan butir-butir peribadi, kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil kelayakan akademik), pengalaman bekerja, gaji yang diterima sekarang serta gaji yang dipohon, nombor yang boleh dihubungi, gambar berukuran pasport dan salinan sijil-sijil yang berkaitan pada atau sebelum Jumaat, 30 Jun 2019 ke alamat seperti di bawah :

Pengurus Sumber Manusia
Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
Tingkat 13, Wisma BERNAMA
28, Jalan 1/65A
Off Jalan Tun Razak
50400 Kuala Lumpur

(Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga)


Tarikh tutup permohonan : 30 Jun 2019 (Ahad)

2 Responses to "Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 30 Jun 2019"

  1. Boleh kongsikan email address untuk saya forward resume saya kepada pihak BERNAMA? terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara mohon utk jawatan ini, perlu pos dokumen-dokumen, bukan email. Jika mahu dapatkan jawatan ini, perlu ikut cara mohon yg ditetapkan oleh pihak bernama utk mengelakkan permohonan anda direject. InsyaALLAH berkorban dan usaha sikit, moga Allah permudahkan urusan.

      Delete