Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 20 Julai 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 20 Julai 2019

Jawatan Kosong 2019 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Jawatan Kosong 2018 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Latar Belakang

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) ditubuhkan mengikut Akta Kerajaan Tempatan 1976 ( Akta 171 ) di bawah Seksyen 4. Sebelumdiistiharkan sebagai  MPSJ, ia dikenali sebagai Majlis Daerah Petaling. Pada tahun 1994, Kerajaan Negeri Selangor telah memutuskan untuk menaiktaraf Majlis Daerah Petaling kepada Majlis Perbandaran Subang   Jaya.

Kedudukan Geografi

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) merupakan salah satu daripada Pihak Berkuasa Tempatan yang terletak di dalam Wilayah Lembah Klang. Keluasaannya merangkumi 161.8 km persegi. Ia terdiri daripada dua (2) mukim iaitu Mukim Damansara dan Mukim Petaling.
Kedudukan MPSJ adalah strategi kerana ia bersempadan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur ( DBKL ), Majlis Bandaraya Shah Alam ( MBSA), Majlis Bandaraya Petaling Jaya ( MBPJ ) dan Majlis Perbandaran Klang(MPK ).


Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. PEGAWAI PENILAIAN GRED W41

2. PENOLONG JURUTERA MEKANIKAL GRED JA29

3. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK GRED J19

4. PEMBANTU KESIHATAN AWAM GRED U19


Umur: Calon-calon hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan.


Cara Memohon:

Kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini boleh didapati dengan melayari laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu dan permohonan hendaklah dikemukakan secara ONLINE SAHAJA dengan menggunakan Sistem ePengambilan DBKL sahaja (apps.dbkl.gov.my/epengambilan)

Calon-calon yang mempunyai Diploma dan Sijil dari institusi pengajian tinggi swasta atau luar negara hendaklah menyemak pengiktirafan di laman web http://www2.mqa.gov.my/mqr/

Calon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan Diploma, Sijil atau resume sehingga dihubungi untuk temu duga.


Catatan:

Borang permohonan secara online yang tidak lengkap akan ditolak.

Hanya calon-calon yang layak selepas disenarai pendek sahaja akan dipanggil ke peringkat seterusnya.

Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan adalah tidak berjaya.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh tutup permohonan : 20 Julai 2019 (Sabtu)

0 Response to "Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 20 Julai 2019"

Post a Comment