Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPs) - 2 Ogos 2019

Post a Comment
Jawatan Kosong 2019 di Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPs) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPs)

Jawatan Kosong 2019 di Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPs)

Latar Belakang

Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis, yang dahulunya dikenali dengan nama Perbadanan Kemajuan Negeri Perlis telah ditubuhkan menurut Enakmen Negeri Perlis Bil 6 pada tahun 1973 dan berkuatkuasa mulai 01 September, 1973.

Pada tahun 1973, Kerajaan Negeri melalui Ekankmen No. 3 Tahun 1984 telah membuat beberapa pindaan terhadap Enakmen Ibu (Enakmen Bil 6 Tahun 1973) yang melibatkan beberapa Seksyen (Seksyen 4, Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9 dan sebagainya) ini adalah bagi menyesuaikan dengan keadaan dan perkembanguan semasa.

Mulai 1 Mei 1985, Perbadanan telah ditukarkan ke nama baru seperti yang dikenali pada masa kini iaitu “PERBADANAN KEMAJUAN EKONOMI NEGERI PERLIS” ini berikutan selaras dengan fungsinya untuk Kemajuan Dalam Sektor Perekonomian di Negeri Perlis. Pertukaran nama ini telah diluluskan oleh Enakmen Negeri Perlis Bil. 7 Tahun 1985.

Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. Penolong Pengurus Besar


Cara Mohon:

Sila kemukakan resume beserta gambar berukuran passport dan sijil-sijil yang telah disahkan sebelum atau pada 02 Ogos 2019.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 02 Ogos 2019Post a Comment