Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Penyiaran Malaysia (KKMM) - 31 Julai 2019 [200 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Penyiaran Malaysia (KKMM) - 31 Julai 2019 [200 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan 2019 di Jabatan Penyiaran Malaysia (KKMM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di  Jabatan Penyiaran Malaysia (KKMM)

Jawatan Kosong Kerajaan 2019 di Jabatan Penyiaran Malaysia (KKMM)

Pengenalan

SEJARAH radio di Malaysia bermula pada 1921 apabila Al Birch, seorang jurutera elektrik kerajaan Johor membawa set radio pertama ke negara ini.Beliau kemudiannya menubuhkan Persatuan Wireless Johor yang memulakan siarannya melalui gelombang 300 meter. Beliau kemudian menubuhkan persatuan serupa di Pulau Pinang dan Persatuan Wireless Malaysia di Kuala Lumpur.

Pada 1930, Sir Earl daripada Lembaga Pelabuhan Singapura melancarkan siaran gelombang pendek setiap dua minggu sama ada pada hari Ahad atau Rabu. Usaha itu kemudian diteruskan oleh Persatuan Wireless Malaysia, yang melancarkan siarannya dari Bukit Petaling, Kuala Lumpur melalui gelombang 325 meter. Ini diikuti usaha Sir Shenton Thomas yang membuka Studio Perbadanan Penyiaran British dengan menggunakan pemancarnya di Caldecott Hill, Singapura pada 11 Mac 1937. Seterusnya Perbadanan Penyiaran British Malaya diambil alih oleh Negeri-Negeri Selat dan menjadi sebahagian daripada Kementerian Penerangan British yang lebih dikenali dengan nama Perbadanan Penyiaran Malaya. Baca lagi..

Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM:  DIPLOMA

1. PENOLONG JURUTERA GRED JA29 - 200 Kekosongan


Semua kekosongan jawatan adalah di Jabatan Penyiaran Malaysia (RTM) seluruh negara. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 31 Julai 2019 (Rabu) jam 11:59 malam


0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Penyiaran Malaysia (KKMM) - 31 Julai 2019 [200 Kekosongan]"

Post a Comment