Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) - 13 Okt 2019 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) - 13 Okt 2019

Jawatan Kosong 2019 di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)


Sejarah

Islam merupakan agama rasmi yang termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan dalam perkara 3 (1) yang menyatakan bahawa “Islam adalah agama bagi Persekutuan, tetapi agama-agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai di mana-mana bahagian Persekutuan.”

Penubuhan Jakim bermula dengan Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia (MKI) pada tahun 1968 yang mana penubuhannya telah dipersetujui oleh Majlis Raja-Raja. Pada tahun 1974 pula, Urus Setia MKI telah dinaikkan tarafnya kepada sebuah Bahagian Agama di Jabatan Perdana Menteri dan diberi nama Bahagian Hal Ehwal Islam (BAHEIS).. Read more..


Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. GURU KELAS AL-QURAN DAN FARDHU AIN (KAFA)


Deskripsi Tugas:

Menjalankan tugas-tugas perkeranian berkaitan pengurusan program takmir di masjid dan surau antaranya menguruskan pembayaran elaun guru takmir, menyelenggara data/rekod/fail/dokumen guru dan program takmir serta melaksanakan pemantuan kelas pengajian takmir.


Syarat Permohonan:

Warganegara Malaysia;

Berumur tidak kurang dari 18 tahun dan tidak melebihi 60 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia dengan :

Kepujian Bahasa Malaysia atau Bahasa Melayu;

Kepujian Pendidikan Islam atau Pendidikan Al-Quran & As-Sunnah atau Pendidikan Syariah Islamiah; dan

Kepujian dalam subjek Bahasa Arab atau yang setaraf dengannya.


Keutamaan:

Calon kelahiran dari Negeri Kelantan.

Bersedia ditempatkan di mana-mana sekolah/Kelas KAFA di seluruh Negeri Kelantan.


Cara Memohon:

Mengisi dan melengkapkan Borang D (Borang Permohonan Jawatan Guru KAFA) dan menyertakan Salinan Kad Pengenalan,Sijil Kelahiran ,Sijil SPM serta sijil-sijil akademik berkaitan yang telah disahkan.

Permohonan hendaklah dihantar sebelum atau pada 13hb Oktober 2019 (AHAD) ke alamat Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Negeri Kelantan sebagaimana yang tertera di LAMPIRAN mengikut PPD yang dipohon.

Sila tuliskan nama PPD yang dipohon di sebelah kiri (atas) sampul surat.


Hanya calon yang disenarai pendek akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.Tarikh Tutup Permohonan : 13hb Oktober 2019 (Ahad)


Klik Untuk Baca Iklan Jawatan

0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) - 13 Okt 2019"

Post a Comment