Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah - 28 Nov 2019

Post a Comment
Jawatan Kosong 2019 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah

Jawatan Kosong 2019 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah

Latar Belakang

Kedah atau juga dikenali sebagai Kedah Darul Aman merupakan salah satu daripada 14 negeri di Malaysia. Kedah terletak di utara Semenanjung Malaysia dan memiliki keluasan 9,425 km2. Tanah besar mempunyai rupa bumi yang agak rata, yang digunakan untuk menanam padi.

Di bahagian utara, Kedah bersempadan dengan negeri Perlis dan bersempadan antarabangsa dengan Wilayah Satun Songkhla dan Yala di Thailand. Ia juga bersempadan dengan negeri Perak di selatan dan Pulau Pinang ke arah barat daya.

Bukti arkeologi yang ditemui di Lembah Bujang mendedahkan bahawa sebuah kerajaan Hindu-Buddha memerintah Kedah purba mungkin seawal 110 Masihi Penemuan kuil, jeti terus, besi peleburan tapak, dan tugu-tugu batu bata tanah liat sejak hingga 110 Masihi menunjukkan bahawa laluan perdagangan maritim dengan selatan India Tamil yang kerajaan sudah ditubuhkan sejak masa itu. [3] penemuan di Lembah Bujang juga menjadikan Kedah sebagai tamadun purba yang tertua di Asia Tenggara
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Group Whatapps - Kerja di Kedah
Jawatan:

1. Pereka Grafik Gred B29

2. Jurufotografi Gred B19


Cara memohon:

1.Pemohon-pemohon  hendaklah  membuat  permohonan  dengan memuatturun Borang SUK/UPPK01 di portal rasmi Kerajaan  Negeri  Kedahhttps://www.kedah.gov.my atau melalui link yang admin sediakan di bawah.

2.Pemohon yang berkelayakan sebagaimana yang ditetapkan di atas sahaja layak memohon. Borang permohonan  yang  lengkap  hendaklah  hantarkan  ke pentadbiranini dengan disertakan sekeping gambar  foto terbaru  (berukuran  pasport),  salinan  kad  pengenalan  (IC), salinan  kad pengenalan  ibu/bapa  pemohon, salinan  perakuan  beranak/sijil kelahiran, salinan semua sijil-sijil persekolahan (SRP/PMR, SPM/SPVM dan STPM), salinan sijil berhenti   sekolah, salinan dokumen-dokumen lain yang disahkan. Tandatangan pengesahan salinan sijil/dokumen hendaklah dilengkapi dengan cop nama dan jawatanny oleh wakil rakyat/Pegawai Kerajaan Kumpulan Profesional/Penghulu/Ketua Kampung. Semua salinan sijil/dokumen hendaklah bersaiz A4.

3. Permohonan  yang  lewat  atau  tidak  menurut  peraturan  di  atas  akan ditolak.


Alamat Permohonan Dan Tarikh Tutup

1. Borang  Permohonan  yang  telah  lengkap  diisi  hendaklah  dihantar dalam sampul  surat  berukuran  23  cm  x  31  cm  dan  di  sudut  atas  sebelah  kiri hendaklah  ditulis  nama  jawatan  yang  dipohon.

Permohonan  hendaklah disampaikan kepada:

Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah,
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia,
Aras 2, Blok C, Wisma Darul Aman,
05503 Alor Setar,
Kedah Darul Aman.
(U.p.Unit Pengurusan Pegawai Kontrak)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 28 November 2019 Jam 12.00 Tengah Hari

Post a Comment