Jawatan Kosong di Majlis Daerah Maran (MDM) - 13 Dis 2019 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Maran (MDM) - 13 Dis 2019

Jawatan Kosong 2019 di Majlis Daerah Maran (MDM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Daerah Maran (MDM)

Jawatan Kosong 2019 di Majlis Daerah Maran (MDM)

Latar Belakang

Sebelum Daerah Maran diwujudkan, Bandar Maran yang terletak di dalam Mukim Luit berada di bawah pentadbiran Lembaga Bandaran Pekan seperti yang diwartakan dalam Warta Kerajaan Negeri Pahang G.N 380/55 dan kemudian dipinda mengikut G.N 45/68.

Berdasarkan takrif Penguasa Tempatan terdapat petempatan bandar ketika itu iaitu Bandar Maran (dibawah pentadbiran Lembaga Bandaran Pekan) dan Pekan Chenor (petempatan bandar di Daerah Temerloh)

Lembaga ini dipengerusikan oleh Pegawai Daerah Pekan. Kawalan pentadbiran ini yang beribu pejabat di Pekan adalah meliputi peraturan-peraturan Perbandaran. Namun dengan bilangan kakitangan hanya 5 orang iaitu seorang Pengawas Bandar dan 4 orang buruh, segala urusan hanyalah dibuat di pejabat kecil yang ditempatkan di pasar Bandar Maran. Kerja-kerja tertumpu kepada aktiviti pembersihan dan pengindahan di Bandar Maran sahaja.

Pembangunan fizikal boleh dilihat dengan adanya bangunan-bangunan kerajaan ketika itu seperti Balai Polis, Pejabat Daerah, Telekom, Pejabat Kadi, Pejabat Haiwan, Pejabat Pertanian, Balai Penghulu (sudah dirobohkan), sederet kedai bersebelahan Balai Polis (juga telah dirobohkan), Pejabat JKR, Kesihatan, Sekolah Rendah Maran, Pejabat Pos, Pejabat LLN (sekarang TNB). Di samping itu, bangunan-bangunan lain adalah seperi dewan, pasar, kedai peringkat 1, bazar 37 unit, perumahan kilat dan kilang papan.
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Group Whatapps - Kerja di Pahang
Jawatan:

1. Pembantu Penguatkuasa KP 19


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 13 Disember 2019 (Jumaat)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap Jawatan

Klik Untuk Muatturun Borang Permohonan

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Daerah Maran (MDM) - 13 Dis 2019"

Post a Comment