Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang - 16 Dis 2019

Post a Comment
Jawatan Kosong 2019 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang


Latar Belakang

Kerajaan negeri Pulau Pinang merujuk kepada pihak berkuasa kerajaan negeri Pulau Pinang. Kerajaan negeri mematuhi dan diwujudkan oleh kedua-dua Perlembagaan Persekutuan Malaysia, undang-undang tertinggi Malaysia, dan Perlembagaan Negeri Pulau Pinang, undang-undang tertinggi di Pulau Pinang. Kerajaan Pulau Pinang berpusat di ibukota negeri George Town.

Kerajaan negeri terdiri daripada hanya dua cawangan - eksekutif dan perundangan. Majlis Eksekutif Negeri Pulau Pinang membentuk cawangan eksekutif, manakala Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang adalah badan perundangan kerajaan negeri. Ketua pemerintahan Pulau Pinang adalah Ketua Menteri. Kerajaan negeri tidak mempunyai cawangan kehakiman, memandangkan sistem kehakiman Malaysia adalah sistem federalis yang beroperasi seragam di seluruh negara
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. Pengarah Majlis Sukan Negeri 52


1. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) warganegara Malaysia,

(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan,

(c) (i) Ijazah sarjana muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

(ii) Ijazah sarjana muda kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

(d) Mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya 12 tahun dalam bidang berkaitan.

(e) Mempunyai minat dalam bidang yang diceburi dan minat terhadap sukan.

(f) Komited dan benar-benar memahami mengenai sukan selain dilihat profesional dalam bidang pengurusan.

(g) Mempunyai pengalaman dalam sistem pengurusan kualiti melibatkan MS ISO 9001:2015 dan ABSM MS ISO37001:2016.

(h) Berkemahiran dalam merancang perjalanan dan penganjuran majlis-majlis rasmi anjuran Majlis Sukan Negeri dan Persatuan Sukan Negeri.

(i) Bebas dari sebarang pertuduhan jenayah di mahkamah.

(j) Mempunyai pengalaman berkaitan dalam bidang sukan sebagai ahli sukan/atlet/pengurusa sukan/jurulatih/instructor/perunding sukan.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 16 Disember 2019 (Isnin)

Post a Comment