Jawatan Kosong di Tekun Nasional - 1 Jan 2020 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Tekun Nasional - 1 Jan 2020

Jawatan Kosong 2019 di Tekun Nasional | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Tekun Nasional

Jawatan Kosong 2019 di Tekun Nasional

Latar Belakang

TEKUN Nasional dahulunya di kenali sebagai Yayasan TEKUN Nasional. Di awal penubuhannya, TEKUN Nasional merupakan agensi di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi yang diwujudkan pada 9 November 1998. Matlamat penubuhan TEKUN Nasional adalah untuk menyediakan kemudahan pembiayaan secara mudah dan cepat kepada bumiputera untuk memula dan memajukan lagi perniagaan mereka.

Mulai tahun 2008, TEKUN Nasional telah membuat perubahan dan pembaharuan selaras dengan keperluan semasa dengan menjadikan institusi ini sebagai sebuah institusi pembangunan usahawan yang strategik dan tidak hanya menyediakan kemudahan modal perniagaan sematamata. Kini TEKUN Nasional menjadi sebuah institusi yang menyediakan peluang-peluang perniagaan serta peluang-peluang menjana pendapatan, pembiayaan modal perniagaan, khidmat bimbingan dan sokongan serta jaringan usahawan.

Adalah diharapkan dengan Hala Tuju Baru dan Penjenamaan semula ini, TEKUN Nasional menjadi sebuah institusi pelaksana ( executing agency ) yang dinamik serta mampu memainkan peranannya dengan lebih berkesan bagi memenuhi matlamat penubuhannya selaras dengan hasrat kerajaan untuk membentuk Masyarakat Perdagangan dan Perindustrian Bumiputera ( MPPB ). Dengan kejayaan MPPB ini hasrat kita untuk mengangkat martabat bangsa Melayu dan Bumiputera dalam bidang ekonomi akan tercapai.


Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. Pembantu Am

2. Pegawai Eksekutif


Makluman:

i- Permohonan untuk jawatan ini adalah melalui portal jobsmalaysia. Jika tidak pernah mendaftar, sila daftar terlebih dahulu sebelum memohon.

ii- Jika terlupa password, boleh reset di portal tersebut untuk setkan kata laluan yang baru.

iii- Jika terlupa email, perlu hubungi pihak Pejabat Tenaga Kerja terdekat. Boleh lihat melalui senarai ini (Lokasi & no. telefon PTK)


Tarikh Tutup Permohonan : 16 Disember 2019 - 01 Januari 2020


0 Response to "Jawatan Kosong di Tekun Nasional - 1 Jan 2020"

Post a Comment