Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG) - 8 Dis 2019 [35 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG) - 8 Dis 2019 [35 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan 2019 di Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di  Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG)

Jawatan Kosong Kerajaan 2019 di Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG)

Pengenalan

Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia ditubuhkan melalui penggabungan Jabatan Penyiasatan Kajibumi dengan Jabatan Galian pada 1 Julai 1999. Penggabungan ini bertujuan untuk memantapkan dan menyelaraskan aktiviti kedua-dua agensi tersebut yang berada di bawah Kementerian Perusahaan Utama (KPU) ketika itu.

Sejarah Jabatan bermula sejak abad ke-19 sewaktu kemasukan penjajah British yang bermula di negeri Perak. Pada tahun 1874, Jabatan Galian ditubuhkan oleh penjajah British bagi tujuan pengawalseliaan perlombongan bijih timah di Larut. N.G.A. Geddie, seorang jurutera perlombongan telah dilantik sebagai Merinyu Galian pertama.
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: IJAZAH

1. PEGAWAI GEOSAINS GRED C41 - 
35 Kekosongan


Semua kekosongan jawatan adalah di bawah Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 08 Disember 2019 (Ahad) jam 11:59 malam


0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG) - 8 Dis 2019 [35 Kekosongan]"

Post a Comment