Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) - 20 Mac 2020

Post a Comment
Jawatan Kosong 2020 di Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)

Jawatan Kosong 2019 di Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)

Sejarah

SPP ditubuhkan pada 1 Januari 1974 melalui Akta A193 dan P.U.(B) 556/1973 hasil daripada syor yang dikemukakan oleh Suruhanjaya Diraja Aziz untuk bertindak sebagai Pihak Berkuasa dalam perkhidmatan pelajaran yang menjalankan fungsinya mengikut Perkara 144 (1) Perlembagaan Persekutuan.

Sehingga kini keanggotaan SPP ditetapkan seramai 13 orang yang diketuai oleh Pengerusi dan dibantu oleh urus setia yang diketuai oleh seorang Setiausaha. Semua Anggota SPP dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

SPP merupakan Pihak Berkuasa Melantik (PBM) bagi anggota Perkhidmatan Pendidikan dalam urusan pelantikan, pengesahan dalam perkhidmatan, kemasukan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, kenaikan pangkat, pertukaran pelantikan/pertukaran tetap perkhidmatan dan kawalan tatatertib.

SPP menjalankan kuasanya melalui mesyuarat-mesyuarat seperti Mesyuarat Suruhanjaya tentang urusan pelantikan, perkhidmatan, kenaikan pangkat dan tatatertib, Mesyuarat Lembaga Rayuan Kenaikan Pangkat dan Mesyuarat Lembaga Rayuan Tatatertib.


Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. Pengambilan Khas Guru Gred DG41

i) Sekolah Kebangsaan (SK); dan
ii) Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC)


Maklumat lanjut mengenai jawatan boleh diperoleh dengan melayari pautan di sini.

Permohonan hendaklah dikemukakan secara dalam talian melalui portal JobsMalaysia.


*Sila baca maklumat lain sebelum memohon melalui link yang disediakan di bawah


Tarikh tutup permohonan :  20 Mac 2020 sebelum pukul 11.59 malam

Post a Comment