Jawatan Kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia - 24 Jun 2020 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia - 24 Jun 2020

Jawatan Kosong 2020 di Persekutuan Pengakap Malaysia | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia

Jawatan Kosong 2019 di Persekutuan Pengakap Malaysia

Sejarah

Sedikit benar negara-negara di Asia yang telah membuat kemajuan yang begitu banyak dan dengan sebegitu cepat seperti Malaysia dalam tempoh 60 tahun yang lalu. Masa-masa dahulu adalah masa yang menggembirakan, penuh dengan berbagai-bagai sukaran dan bahaya.

Bagi menunjukkan setakat mana berPengakap itu disukai ramai, ialah dengan adanya sekurang-kurangnya satu kumpulan Pengakap ditiap-tiap bandar dan kampong dinegeri ini. Sebabnya Pergerakan ini telah berkembang dengan derasnya, tidaklah payah dicari jauh-jauh. Pengakap tiba dinegeri ini dari awal 1910 lagi, dua tahun selepas dimulakan di Great Britain oleh Lord Baden Powell.

Seorang daripada peneroka di Great Britain, Encik F.C. Sands telah datang ke Singapura dalam tahun 1910 dan memulakan penubuhan pasukan pertama dijajahan ini.

Bermula dengan dua pasukan Seramai 30 orang ahlinya di Singapura, Pergerakan ini merebak keseluruh Malaysia dan pada hari ini mempunyai pengikut lebih dari 65000 orang terdiri daripada Pengakap Kanak-Kanak, Pengakap, Pengakap Kelana dan Pemimpin-Pemimpin Pengakap. See more..

Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. PENOLONG SETIAUSAHA EKSEKUTIF


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan melalui link yang admin sediakan di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 24 Jun 2020 (Rabu)


0 Response to "Jawatan Kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia - 24 Jun 2020"

Post a Comment