Jawatan Kosong di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) - 18 November 2020 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) - 18 November 2020

Jawatan Kosong 2020 di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)

Jawatan Kosong 2018 di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)

Sejarah KTMB

Pada tahun 1961 merupakan tarikh berakhirnya orang eropah menjadi Pengurus Besar KTM. Dato’ Ahmad Perang merupakan anak watan yang pertama menjadi Pengurus Besar, dan Haji Waad Jamaluddin merupakan kakitangan KTM yang pertama berjaya memegang jawatan Pengurus Besar KTM. Selebihnya jawatan tersebut dipegang Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik (PTD) yang dipinjamkan ke KTM.

KTM sejak sebelum Perang Dunia lagi mempunyai rancangan pembinaan landasan merentasi Kuala Lumpur ke Pahang, dari Johor Bahru ke Kuantan dan menyusur negeri Terengganu dan kelantan tetapi tidak dapat dilaksanakan. Malah beberapa landasan yang telah dirancangkan namun ianya tidak menjadi kenyataan. Diantaranya ialah landasan sejauh 70 batu dari kulai ke Endau; keduanya dari Kluang ke Muar dan terus ke Melaka sejauh 95 batu, ketiga; landasan sejauh 40 batu dari Gemas ke Melaka. Di Pahang pula dirancangkan landasan cawangan dari Jerantut ke Kuantan sejauh 25 batu, manakala di Selangor pula dari kelang ke Morib. Di negeri Perak cadangan pembinaan landasan cawangan yang terbengkalai iaitu dari Ipoh ke Gopeng dan dari Bagan Serai ke Kuala Kurau. Namun kesemua rancangan tersebut tidak terlaksana.

Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. PEMANDU LORI - KTMD

2. INTERNAL - MANAGER, CORPORATE PLANNING (W03G05)

3. SENIOR MANAGER, CORPORATE PLANNING (W02G04)

5. INTERNAL - MANAGER, DELIVERY MANAGEMENT OFFICE (W03G05)

6. MANAGER, CORPORATE PLANNING (W03G05)

7. MANAGER, DELIVERY MANAGEMENT OFFICE (W03G05)


Close date : 18 November 2020


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

0 Response to "Jawatan Kosong di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) - 18 November 2020"

Post a Comment