Jawatan Kosong di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) - 26 November 2020 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) - 26 November 2020

Jawatan Kosong 2020 di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)

Jawatan Kosong 2020 di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)

Penubuhan

Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) adalah salah satu agensi utama di bawah Kementerian Kewangan yang bertanggungjawab memungut dan mentadbir cukai langsung negara.

LHDNM ditubuhkan di bawah Akta Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia 1995 untuk memperolehi lebih kuasa terutamanya dalam bidang kewangan dan pengurusan kakitangan bagi meningkatkan kualiti pentadbiran percukaian.

Dahulu dikenali sebagai Jabatan Hasil Dalam Negeri Malaysia (JHDNM), ia diperbadankan pada 1hb Mac 1996 dan dikenali sebagai Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM).

Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. JURUTEKNIK HASIL (KOMPUTER) 5 Kekosongan


Kelayakan Memohon:

- Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Dan;

- Sijil dalam bidang Teknologi Maklumat/Aplikasi Perisian Komputer dari institusi pendidikan dan latihan teknikal dan vokasional (TVET) awam dari Kolej Komuniti atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan ;
Atau;

- Sijil dalam bidang Sistem Komputer dan rangkaian dari institusi pendidikan dan latihan teknikal dan vokasional (TVET) awam dari Kolej Komuniti atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan ;
Atau;

- Sijil dalam bidang Rangkaian Komputer dan rangkaian dari institusi pendidikan dan latihan teknikal dan vokasional (TVET) awam dari Kolej Komuniti atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.


Kelayakan Tambahan Yang Diperlukan

- Semua pemohon mestilah Warganegara Malaysia berumur dalam lingkungan tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan.

- Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuklulus Ujian Lisan) dan Matematik pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

- Keutamaan diberikan kepada pemohon yang memiliki Diploma dalam bidang teknologi maklumat dan bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan.


Bidang & Skop Kerja

- Membantu melaksanakan tugasan mengenai penyelenggaraan dan pembaikan sistem dan perkakas IT;

- Membaikpulih sistem pengoperasian dan perisian dalam komputer;

- Membuat pindahan dan pemasangan kepada pengguna;

- Membuat semakan dan kemaskini pengurusan rekod bekalan computer dan pencetak;

- Membuat semakan dan memastikan peralatan live streaming dan video conference berfungsi


Gaji Permulaan : RM1,734.00


Penempatan : Kuching, Kuala Lumpur, Johor Bahru, Klang dan Sandakan


Cara Memohon:

- Permohonan tidak perlu dicetak / dipos ke LHDNM.

-Permohonan daripada orang awam dan pegawai LHDNM bertaraf kontrak harian hendaklah dibuat melalui sistem yang boleh dicapai melalui URL. https://career.hasil.gov.my/

- Permohonan daripada calon yang merupakan pegawai LHDNM bertaraf tetap dan kontrak bulanan yang hendaklah dibuat melalui sistem yang boleh dicapai melalui URL. https://spi.hasil.gov.my/


Maklumat Temu Duga:

Nama calon yang berjaya dipanggil menghadiri temu duga akan dimaklumkan di Portal Rasmi LHDNM (ruangan “Kerjaya”). Keputusan adalah muktamad.

Pemohon dinasihatkan sentiasa menyemak Portal Rasmi LHDNM untuk sebarang perkembangan terkini berhubung tawaran jawatan ini. Sekiranya memerlukan penjelasan lanjut, sila emelkan pertanyaan ke alamat: kerjaya@hasil.gov.my


* Sila baca terlebih dahulu maklumat iklan melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 26 November 2020 (Khamis)

0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) - 26 November 2020"

Post a Comment