Jawatan Kosong di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) - 25 Julai 2021 [148 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) - 25 Julai 2021 [148 Kekosongan]

Jawatan Kosong 2021 di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)

Jawatan Kosong 2021 di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)

Latar Belakang

Sejarah Jabatan Perikanan bermula apabila kerajaan British menubuhkan Unit Perikanan Kolonil pada tahun 1894 dan diletakkan di bawah Pejabat Setiausaha Rendah Bagi Negeri-Negeri Selatan. Unit ini bertanggungjawab mengawal aktiviti perikanan di Negeri-Negeri Selat dan Negeri-Negeri Melayu Bersekutu.

Pada waktu itu, aktiviti perikanan diusahakan secara kecil-kecilan sebagai saradiri penduduk yang tinggal di tepi pantai dan muara sungai. Pada tahun 1904, satu kajian awal mengenai spesis ikan laut telah dijalankan di pantai barat Negeri-Negeri  Selat dan Negeri-Negeri Melayu Bersekutu. Pada masa yang sama penghijrahan penduduk dari selatan Thailand negeri Perlis, Kedah dan Kelantan semakin ramai. Sebahagian daripada mereka telah menjalankan aktiviti menangkap ikan sebagai punca pendapatan. "Ordinan Perikanan" telah diperkenalkan pada tahun 1909 bagi mengawal aktiviti perikanan.
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM:  IJAZAH

1. PEGAWAI SIASATAN GRED P41 - 148 Kekosongan


Semua kekosongan jawatan adalah di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 25 Julai 2021 (Ahad) jam 11:59 malam
0 Response to "Jawatan Kosong di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) - 25 Julai 2021 [148 Kekosongan]"

Post a Comment