Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) - 25 Ogos 2021 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) - 25 Ogos 2021

Jawatan Kosong 2021 di Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB)

Jawatan Kosong 2020 di Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB

Latar belakang

Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) adalah organisasi Majlis Kerajaan Negeri yang menjalankan operasi di sekitar bandar Kota Bharu yang meliputi 65 seksyen. Keluasan kawasan pentadbiran MPKB adalah 19,542 hektar atau 195.42 kilometer persegi yang merangkumi kawasan dari Pantai Cahaya Bulan ke Pantai Sabak di sebelah utara, kawasan yang bersempadan dengan kawasan Batu 5, Jalan Pasir Mas dan Jalan Kuala Krai ke jambatan Pasir Tumboh di sebelah selatan, Sungai Pengkalan Datu dan Wakaf Stan di sebelah timur dan disebelah barat Sungai Kelantan.

Pengenalan

Bandar Kota Bharu telah ditubuhkan pada tahun 1844 dan diisytiharkan sebagai pusat pemerintahan Negeri Kelantan oleh Kebawah Duli Yang Mulia Al-Marhum Sultan Muhammad Ke-II. Pada tahun 1936, bandar Kota Bharu dinaik tarafkan sebagai Majlis Bandaran Kota Bharu (MBKB). MBKB telah dimansuhkan dan ditukarkan kepada Lembaga Bandaran pada tahun 1971. Pada tahun 1978 Lembaga Bandaran Kota Bharu disusun semula dan dinaik tarafkan kepada Majlis Perbandaran Kota Bharu pada tahun 1978.
Join Group KhasBanyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kelantan
Jawatan:

1. PEGAWAI PERANCANG BANDAR & DESA J41
Cara Permohonan

1. Permohonan hendaklah dibuat melalui laman sesawang MPKB-BRI di alamat: http://ejawatan.mpkb.gov.my/. (Pengguna digalakkan menggunakan browser Mozilla untuk melayari aplikasi ejawatan)(link admin ada sediakan di bawah)

2. Permohonan yang lengkap hendaklah diisi secara atas talian bermula  11 Ogos 2021 sehingga 25 Ogos 2021


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 25 Ogos 2021 (Rabu)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap


Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Kelantan

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) - 25 Ogos 2021"

Post a Comment