Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 11 September 2021 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 11 September 2021

Jawatan Kosong 2021 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Jawatan Kosong 2021 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Latar Belakang

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) ditubuhkan mengikut Akta Kerajaan Tempatan 1976 ( Akta 171 ) di bawah Seksyen 4. Sebelumdiistiharkan sebagai  MPSJ, ia dikenali sebagai Majlis Daerah Petaling. Pada tahun 1994, Kerajaan Negeri Selangor telah memutuskan untuk menaiktaraf Majlis Daerah Petaling kepada Majlis Perbandaran Subang   Jaya.

Kedudukan Geografi

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) merupakan salah satu daripada Pihak Berkuasa Tempatan yang terletak di dalam Wilayah Lembah Klang. Keluasaannya merangkumi 161.8 km persegi. Ia terdiri daripada dua (2) mukim iaitu Mukim Damansara dan Mukim Petaling.
Kedudukan MPSJ adalah strategi kerana ia bersempadan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur ( DBKL ), Majlis Bandaraya Shah Alam ( MBSA), Majlis Bandaraya Petaling Jaya ( MBPJ ) dan Majlis Perbandaran Klang(MPK ).
Join Group KhasBanyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong WP Kuala Lumpur
Jawatan:

1. PEGAWAI PSIKOLOGI - Pekerja Sambilan Harian (PSH)

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi memohon jawatan berikut:


A. Jawatan

Pekerja Sambilan Harian (PSH) Pegawai Psikologi. 

Keutamaan kepada calon-calon yang mempunyai Sijil Perakuan Pendaftaran sebagai Kaunselor daripada Lembaga Kaunselor Malaysia.


B. Umur
Calon-calon hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan.


C. Cara Memohon

Kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini boleh didapati dengan melayari laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu www.dbkl.gov.my dan permohonan hendaklah dikemukakan secara ONLINE SAHAJA dengan menggunakan Sistem Recruiting DBKL .

Calon yang mempunyai Ijazah dan Sijil dari institusi pengajian tinggi swasta dan luar negara hendaklah menyemak pengiktirafan di laman web https://app.mohe.gov.my/iktiraf/semakan.php atau http://www2.mqa.gov.my/mqr/

Calon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan Ijazah, Diploma, SPM dan sijil-sijil bagi jawatan berkaitan atau resume sehingga dihubungi untuk temu duga.


4. Catatan

Borang Permohonan secara online yang tidak lengkap akan ditolak.

Hanya calon-calon yang layak selepas disenarai pendek sahaja akan dipanggil ke peringkat seterusnya.

Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas ENAM (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan tuan/puan tidak berjaya.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh tutup permohonan : 11 September 2021 (Sabtu)


Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Kuala Lumpur

0 Response to "Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 11 September 2021"

Post a Comment