Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) - 30 September 2021 [30 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) - 30 September 2021 [30 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan 2021 di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

Jawatan Kosong 2020 di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

Sejarah

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Tulisan Jawi: جابتن كماجوان اسلام مليسيا; singkatan: JAKIM) merupakan agensi kerajaan Persekutuan di Malaysia yang mentadbir hal ehwal agama Islam di Malaysia. Pentadbirannya diletakkan di bawah Jabatan Perdana Menteri Malaysia.

Pada tahun 1969, persidangan Majlis Raja-Raja Malaysia telah memutuskan bahawa perlunya suatu badan bagi menggembleng usaha pembangunan dan kemajuan umat Islam di Malaysia, selaras dengan taraf negara Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang semakin kukuh serta mendapat perhatian dunia antarabangsa.

Menyedari hakikat itu, satu urusetia kepada Majlis Kebangsaan Hal-Ehwal Ugama Islam Malaysia (MKI) telah ditubuhkan, bagi memelihara kesucian akidah dan ajaran Islam. Urusetia ini kemudiannya telah dikembangkan sebagai Bahagian Ugama, Jabatan Perdana Menteri yang kemudiannya dinaikkan taraf sekali lagi menjadi Bahagian Hal Ehwal Islam (BAHEIS).

Pada 1 Januari 1997, selaras dengan pembangunan dan kemajuan Islam yang bertambah mantap di negara ini, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) ditubuhkan oleh kerajaan Malaysia sebagai mengambil alih kuasa dan peranan BAHEIS.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM:  IJAZAH

1. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM GRED S19 - 9 Kekosongan
Penggerak Masyarakat Orang Asli (PMOA)

2. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM GRED S19 - 12 Kekosongan
Penyelia Kafa

3. PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM GRED S29 - 2 Kekosongan
Penyelaras Pentadbiran Masjid Daerah (PPMD)

4. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM GRED S19 - 1 Kekosongan
Penggerak Masyarakat Saudara Kita (PMSK)

5. PEMANDU KENDERAAN GRED H11 - 1 Kekosongan

6. PENERBIT RANCANGAN GRED B41 - 3 Kekosongan

7. PENERBIT RANCANGAN GRED B19 - 
2 Kekosongan


Cara Memohon:

Semua kekosongan jawatan adalah di bawah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) seluruh Malaysia. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 30 September 2021 (Khamis) jam 11:59 malam


https://www.banyakjawatan.my/p/telegram-channel-setiap-negeri.html

0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) - 30 September 2021 [30 Kekosongan]"

Post a Comment