Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pejabat Daerah Dan Tanah Bandar Baharu - 30 November 2021

Post a Comment
Jawatan Kosong 2021 di Pejabat Daerah Dan Tanah Bandar Baharu | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Lembaga Kemajuan Wilayah Kedah (KEDA)

Jawatan Kosong 2021 di Pejabat Daerah Dan Tanah Bandar Baharu

Sejarah

Bandar Baharu merupakan daerah yang terletak di Kedah, Malaysia. Tapi, pekannya terletak di sempadan antara Pulau Pinang dengan Perak. Sungai Kerian di sini adalah menjadi garis sempadan negeri Perak dan Kedah melalui susur keluar Bandar Baharu di lebuh raya.

Daerah ini telah dijadikan kawasan inap desa (homestay) oleh Kerajaan Negeri Kedah agar daerah ini menjadi kawasan tarikan pelancong. Inap desa ini telah dibangunkan di Kampung Relau, Mukim Relau dengan nama Homestay Sri Impian Relau.

Rancangan awal pihak kerajaan untuk memindahkan pusat pentadbiran kerajaan yang berada di pekan Bandar Baharu ke Serdang telah ditentang oleh penduduk kampung Sungai kecil hilir dan Relau. Namun Selepas pembinaan jalan tar yang melalui kampung Air Putih hingga Relau dan Sungai kecil hilir, mereka mula menyokong cadangan tersebut. Bermula tahun 1997, pusat pentadbiran kerajaan mula pindah ke Serdang dan bukan lagi di Pekan Bandar Baharu. Serdang dipilih sebagai pusat pentadbiran yang baru kerana ia terletak di tengah-tengah daerah Bandar Baharu. Ini memudahkan orang ramai untuk berurusan. Bagi melicinkan pentadbiran dan pengurusan hal-hal yang berkaitan dengan kerajaan sama ada kerajaan persekutuan, kerajaan negeri ataupun kerajaan tempatan, bererapa buah pejabat dan bangunan pentadbiran dan pengurusan kerajaan diwujudkan oleh pihak yang bertanggungjawab di Serdang
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kedah
Jawatan:

1. PEMANDU KENDERAAN H11


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 30 November 2021 (Selasa)


Klik Untuk Maklumat Iklan Jawatan

Klik Untuk Muatturun Borang Permohonan

Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Kedah

Post a Comment