Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) - 15 Disember 2021 - KERJA KOSONG 2023 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2023
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) - 15 Disember 2021

Jawatan Kosong 2021 di Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA)  | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan keutamaan kepada Rakyat Pulau Pinang yang berkelayakan sahaja untuk mengisi kekosongan jawatan di Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) seperti di dalam iklan.

Jawatan Kosong 2021 di Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA)

Latar Belakang

Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) telah ditubuhkan pada 1 JUN 1983 dibawah Akta Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang, Akta 282.

Sejarah penubuhan PERDA bermula dengan satu cadangan Kertas Kerja Jemaah Menteri untuk menubuhkan Lembaga Kemajuan Pertanian Pulau Pinang (PADA) pada 3 Mac 1982. Seterusnya pada 1 Disember 1982 satu Kertas Jemaah Menteri disediakan untuk menubuhkan Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA).

Pada 10 Disember 1982 Rang Undang-Undang Penubuhan PERDA telah dibentang dan diluluskan di Parlimen sebagai Akta 282. Akta ini telah diwartakan pada 10 Mac 1983. Baca lagi..
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Pulau Pinang
Jawatan:

1.  PEGAWAI TADBIR/PENSYARAH (MULTIMEDIA) N41

2. PEGAWAI TADBIR/PENSYARAH (PENGAJIAN PERNIAGAAN) N41

3. PEMBANTU OPERASI N11

4. PENOLONG JURUTERA SAMBILAN JA29


Permohonan:

Semua permohonan bagi jawatan di PERDA perlu dibuat secara 'online' di laman web www.perda.gov.my atau terus ke laman Sistem Perjawatan PERDA menerusi pautan yang berikut http://erecruit.perda.gov.my (link admin sediakan di bawah)


Permohonan yang berikut AKAN DITOLAK :

1) Permohonan tidak dibuat secara 'online';

2) Tidak memenuhi syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan dalam iklan;

3) Permohonan tidak lengkap


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 15 Disember 2021 (Rabu)
Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Pulau Pinang0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) - 15 Disember 2021"

Post a Comment