Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA) - 31 Disember 2021

Post a Comment
Jawatan Kosong 2021 di Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA)

Jawatan Kosong 2021 di Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA)

Sejarah

Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA) telah ditubuhkan berikutan penemuan rizab gas asli dan minyak yang banyak di luar pantai Bintulu. Pembangunan sumber asli ini membolehkan BDA menjadi badan utama bukan sahaja menyelaras projek-projek pembangunan tetapi juga boleh melaksanakan projek-projek sendiri. Oleh itu, pada 8 Julai 1978, BDA telah ditubuhkan untuk melaksanakan fungsi-fungsi tersebut.

Di bawah Ordinan Lembaga kemajuan Bintulu(BDA) 1978, BDA ditubuhkan sebagai agensi kerajaan untuk menjaga perancangan fizikal dan pembangunan di Bintulu, Sarawak. Kawasan persempadanan BDA meliputi keseluruhan bahagia Bintulu seluas 12,515 sq. kmtermasuk 5 km di luar pantaui Bintulu. ia terdiri dari dua daerah iaitu : Bintulu dan Tatau.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Sarawak
Positions:

1. AKAUNTAN WA41

2. PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U41

3. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U29

4. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA JA29

5. PENOLONG JURUTERA JA29

6. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

7. PEMBANTU KESIHATAN AWAM U19

8. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19

9. PEMBANTU PENGUAT KUASA KP19

10. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W19

11. PEMBANTU AWAM H11


Cara Memohon:

Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri adalah diwajibkan untuk mengemukakan permohonan secara online melalui e-Recruitment. 

Untuk makluman lanjut mengenai kekosongan jawatan, sila layari laman sesawang http://www.bda.gov.my dan permohonan boleh dibuat melalui http://erecruitment.sarawak.gov.my. (link ada disediakan di bawah)


Tarikh Tutup Permohonan : 31 Disember 2021


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah


Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Sarawak

Post a Comment