Jawatan Kosong di Majlis Daerah Bandar Baharu - 7 Disember 2021 - KERJA KOSONG 2023 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2023
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Bandar Baharu - 7 Disember 2021

Jawatan Kosong 2021 di Majlis Daerah Bandar Baharu | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Daerah Bandar Baharu

Jawatan Kosong 2021 di Majlis Daerah Bandar Baharu

Latar Belakang

Majlis Daerah Bandar Baharu merupakan sebuah Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) yang diberi kuasa di bawah Kuasa Undang-Undang Kerajaan Tempatan Akta 124 (Peruntukan Sementara) bagi kawasan pentadbirannya. Majlis Daerah Bandar Baharu meliputi keseluruhan kawasan Daerah Bandar Baharu, ianya merangkumi kawasan seluas 269.3km persegi dan terdiri daripada tujuh mukim iaitu Serdang, Kuala Selama, Sungai Batu, Bagan Samak, Permatang Pasir, Sungai Kecil Ilir dan Relau.

Kawasan Majlis Daerah Bandar Baharu terletak di bahagian selatan Negeri Kedah Darul Aman, bersempadan dengan Daerah Kulim di sebelah Utara, Pulau Pinang di sebelah Barat dan Perak di sebelah Selatan.

Di kawasan Majlis Daerah Bandar Baharu, sebanyak sembilan pertempatan dikenalpasti iaitu Bandar Baharu, Serdang, Selama, Lubuk Buntar, Bagan Samak, Sungai Kechil Ilir, Relau, Air Putih dan Permatang Kerat Telunjuk sebagai kawasan yang akan membangun dengan lebih pesat berbanding kawasan lain. Kesemua kawasan ini berkeluasan 2,518.1 hektar.

Seluas 300.0 hektar (11.9%) daripada kawasan pertempatan tersebut merupakan kawasan operasi semasa Majlis Daerah Bandar Baharu diwartakan pada 1 hb Mac 1979 mengikut peruntukan Akta 171.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kedah
Jawatan:

1. PENOLONG JURUAUDIT (W29)


Syarat-syarat lantikan:-

a. warganegara Malaysia;

b. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

c. i. Sijil dalam bidang pengajian atau penyimpan kira yang diiktiraf oleh kerajaan daripada politteknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; (Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM1,510.92); atau

ii. Certified Accounting Technician (CAT) yang diiktiraf oleh Kerajaan (Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM1,510.92); atau

iii. diploma dalam bidang pengajian perniagaan, kewangan, perbankan atau perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM1,776.08); atau

iv. Licentiate of The Chartered Institute of Secretaries and Administrators of United Kingdom dalam bidang kewangan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM2001.68)


Deskripsi Tugas:

Menolong Juruaudit dalam menjalankan auditan terhadap akaun dan aktivit-aktiviti Kerajaan, Badan Berkanun, Pihak Berkuasa Tempatan dan lain-lain kumpulan wang yang di bawah bidang kuasa Ketua Audit Negara.


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 07 Disember 2021

Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Kedah


0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Daerah Bandar Baharu - 7 Disember 2021"

Post a Comment