Jawatan Kosong Kerajaan di Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU) - 30 Januari 2022 [387 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Kerajaan di Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU) - 30 Januari 2022 [387 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan 2022 di Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU)

Jawatan Kosong Kerajaan 2022 di Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU)

Ringkasan Sejarah

Menyingkap tabir sejarah, MAMPU telah ditubuhkan hasil daripada Laporan 'Development Administration in Malaysia' oleh Prof. John D. Montgomery dan Milton J. Esman yang memperakukan peningkatan profesionalisme melalui program-program pendidikan dan latihan bagi semua lapisan kakitangan dalam Perkhidmatan Awam. Atas cadangan laporan yang sama, maka pada tahun 1966, Unit Pentadbiran Pembangunan (DAU) ditubuhkan bagi mengembangkan usaha-usaha pembaharuan pentadbiran Kerajaan.

DAU kemudiannya dikembangkan menjadi ICDAU yang berfungsi untuk menyelaras projek-projek pembangunan serta perancangan tenaga manusia.Selaras dengan perkembangan pentadbiran awam yang pesat lagi dinamik, ICDAU kemudiannya telah disusun semula pada tahun 1977.

Pada tahun 1986, fungsi perancangan tenaga manusia telah dipindahkan kepada beberapa agensi lain bagi membolehkannya memberi tumpuan kepada pemodenan tadbiran dan perundingan pengurusan Sektor Awam. Sejak itu, ICDAU dikenali sebagai Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU).
Join Group KhasBanyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: SPM

1. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19 - 387 Kekosongan
Semua kekosongan jawatan adalah di Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Januari 2022 (Ahad) jam 11:59 malam

0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan di Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU) - 30 Januari 2022 [387 Kekosongan]"

Post a Comment