Jawatan Kosong di Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka - 18 Februari 2022 - KERJA KOSONG 2023 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2023
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka - 18 Februari 2022

Jawatan Kosong 2022 di Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka

Jawatan Kosong 2021 di Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka

Pengenalan

Sejarah Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka (PKNM) bermula apabila Kerajaan Persekutuan menggesa agar setiap negeri di negara ini menubuhkan perbadanan kemajuan negeri masing-masing bagi memastikan tahap pembangunan ekonomi dan sosio ekonomi dapat dipertingkatkan. Sebagai sebuah Badan Berkanun, pada ketika itu, setiap PKEN dipertanggungjawabkan untuk melaksanakan usaha pembangunan ekonomi dan sosial di negeri masing-masing. Ia juga adalah sejajar dengan matlamat kerajaan merealisasikan Dasar Eknomi Baru (DEB) khususnya dalam memastikan penyertaan golongan Bumiputera akan dapat dicapai.

Selain itu, peranan utamanya juga adalah untuk meningkatkan taraf hidup dan menyusun semula masyarakat melalui pembangunan yang seimbang dan pengagihan pendapatan yang saksama.

Justeru itu menerusi penguatkuasaan Enakmen PKNM iaitu Enakmen No 1 Tahun 1971, PKNM telah ditubuhkan pada 30 April 1971 dengan kakitangan ketika itu hanya seramai 20 orang sahaja.

Matlamat Kerajaan Negeri terhadap penubuhan PKNM pada ketika itu adalah berperanan dalam membangunkan serta memajukan negeri Melaka dalam empat bidang utama iaitu, Perindustrian, Pelancongan, Perumahan,Perniagaan & Perdagangan.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Melaka
Jawatan:

1. AKAUNTAN, GRED WA41

2. PEGAWAI TADBIR, GRED N41

3. PEMBANTU AKAUNTAN, GRED W22 (KENAIKAN PANGKAT)

4. PELUKIS PELAN (SENI BINA), GRED JA19

5. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI), GRED N19


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 18 Februari 2022 (Jumaat), 4.30 petang


0 Response to "Jawatan Kosong di Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka - 18 Februari 2022"

Post a Comment