Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) - 21 Mac 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT)

Jawatan Kosong 2022 di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT)

Sejarah

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) telah diperbadankan pada 1 April 1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Terengganu Bil.3/1965. Tujuan utama penubuhan adalah untuk menjadikan agensi utama negeri bagi melaksana dan mempercepatkan pembangunan dan kemajuan
sosio-ekonomi di Negeri Terengganu.

Dengan pelancaran Dasar Ekonomi Baru (DEB) pada tahun 1971, PMINT turut mendukung matlamat DEB untuk membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. Begitu juga apabila Dasar Pembangunan Nasional 1991-2000 (DPN) yang bermula pada tahun 1991, PMINT turut melibatkan diri secara aktif dalam menjayakan dasar tersebut.

Dalam suasana sejarah dan latar belakang sosio-ekonomi Negeri Terengganu yang lemah, penglibatan sektor swasta yang rendah serta kekurangan kemudahan asas dan infrastruktur maka peranan PMINT adalah penting dalam meningkatkan dan mempercepatkan pembangunan sosio-ekonomi. Selaras dengan peranan tersebut maka PMINT telah melibatkan diri dalam aktiviti yang meliputi spektrum yang sangat luas meliputi hampir ke semua sektor ekonomi. Di antaranya ialah pembangunan hartanah, perladangan, agrobiotek, akuakultur, pembuatan dan perkhidmatan. Secara keseluruhannya, aktiviti PMINT dijalankan melalui dua cara iaitu secara langsung dan melalui anak syarikat.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Terengganu
Jawatan:

1. PEGAWAI PERANCANGAN BANDAR & DESA J41

2. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41

3. PELUKIS PELAN (KEJURUTERAAN AWAM) JA19

4. PEMBANTU TADBIR (KEW) W19

5. PENOLONG JURUTERA JA29

6. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29


Cara Memohon:

Permohonan hendaklah dibuat secara online melalui laman sesawang sahaja. Klik https://www.pmint.gov.my/e-jawatan/jaw_kosong_form.php?kat_jawatan=MAC22&enddate=2022-03-21 untuk memohon (link admin sediakan di bawah)


Catatan Am:
  • Permohon hendaklah mengemukakan permohonan melalui laman web PMINT
  • Pemohon yang layak selepas disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.
  • Segala perbelanjaan bagi menghadiri temuduga jawatan di atas ditanggung sepenuhnya oleh pemohon.
  • Keutamaan akan diberi kepada calon yang aktif dalam kegiatan masyarakat dan sukan.
  • Permohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap TIDAK BERJAYA.

Tarikh tutup pada : 21 Mac 2022 (Isnin)


Sila rujuk iklan selanjutnya melalui link yang admin sediakan di bawah. Selamat maju jaya.


Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Terengganu

Post a Comment