Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah - 21 April 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah

Jawatan Kosong 2021 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah

Latar Belakang

Kedah atau juga dikenali sebagai Kedah Darul Aman merupakan salah satu daripada 14 negeri di Malaysia. Kedah terletak di utara Semenanjung Malaysia dan memiliki keluasan 9,425 km2. Tanah besar mempunyai rupa bumi yang agak rata, yang digunakan untuk menanam padi.

Di bahagian utara, Kedah bersempadan dengan negeri Perlis dan bersempadan antarabangsa dengan Wilayah Satun Songkhla dan Yala di Thailand. Ia juga bersempadan dengan negeri Perak di selatan dan Pulau Pinang ke arah barat daya.

Bukti arkeologi yang ditemui di Lembah Bujang mendedahkan bahawa sebuah kerajaan hindu-Budha memerintah Kedah purba seawal 110 Masihi Penemuan jeti terus, besi peleburan tapak, dan tugu-tugu batu bata tanah liat sejak hingga 110 Masihi menunjukkan bahawa laluan perdagangan maritim yang sudah ditubuhkan sejak masa itu. penemuan di Lembah Bujang juga menjadikan Kedah sebagai tamadun purba yang munkin tertua di Asia Tenggara.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kedah
Jawatan:

1. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT GRED N19

2. PEMANDU KENDERAAN GRED H11 


* Sila baca iklan jawatan lengkap sebelum anda memohon. Semua link admin ada sediakan di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 21 April 2022 (Khamis) Jam 11:59 malam
Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Kedah


Post a Comment