Jawatan Kosong di Institut Koperasi Malaysia - 26 Mei 2022 - KERJA KOSONG 2023 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2023
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Institut Koperasi Malaysia - 26 Mei 2022

Jawatan Kosong 2022 di Institut Koperasi Malaysia | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Institut Koperasi Malaysia

Jawatan Kosong 2021 di Institut Koperasi Malaysia

Latar Belakang

Institut Koperasi Malaysia (IKM) yang sebelum ini dikenali sebagai Maktab Kerjasama Malaysia dan Maktab Koperasi Malaysia merupakan satu-satunya pusat latihan koperasi di negara ini.

Ketika ditubuhkan pada tahun 1956, keperluan kewangannya dibiayai oleh Colonial Welfare dan Development Fund, manakala kerajaan pula telah memberikan sumbangan yang amat besar bagi menggalakkan pembangunan IKM keseluruhannya.

Pada tahun 1968, IKM telah diiktiraf sebagai sebuah badan berkanun melalui Akta Maktab Kerjasama (Perbadanan) 1968 yang diluluskan oleh Parlimen pada 11 September 1968. Sesuai dengan peredaran masa, Parlimen telah meluluskan Akta Institut Koperasi (Pemerbadanan) 1968 (Pindaan 2019) [Akta A1589] berkuatkuasa pada 5 Mei 2019 bertujuan untuk memperkemaskan tadbir urus IKM supaya dapat merancang dan menjalankan program yang inovatif dan kreatif bagi menyokong pembangunan gerakan koperasi.

IKM pernah diletakkan di bawah beberapa kementerian antaranya Kementerian Pertanian dan juga Kementerian Tanah dan Pembangunan Koperasi. Mulai tahun 2009, IKM telah diletakkan di bawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dan kini IKM telah diletakkan di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC)
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. PEMBANTU TADBIR (MULTIMEDIA) N19


Cara Memohon:

a) Membuat permohonan melalui mana-mana kaedah berikut:

i) Portal eJawatan IKMa iaitu: ejawatan.ikma.edu.my/spp/login.cfm atau

ii) Portal MYFutureJobs iaitu: https://www.myfuturejobs.gov.my atau

iii) Emel kepada: jawatankosong@ikma.edu.my sama ada menggunakan Borang Permohohan Jawatan Kosong yang boleh didapati di Laman Web Institut Koperasi Malaysia (www.ikma.edu.my) atau menghantar RESUME beserta salinan sijil yang telah disahkan.

b) Tarikh tutup permohonan ialah pada 26 Mei 2022 (Selasa)


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.0 Response to "Jawatan Kosong di Institut Koperasi Malaysia - 26 Mei 2022"

Post a Comment