Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah (PPAK) - 28 Jun 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah (PPAK) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah (PPAK)

Jawatan Kosong 2022 di Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah (PPAK)

Sejarah

1952 - Sebuah Jawatankuasa telah dilantik bagi menaja dan mentadbir sebuah perpustakaan umum negeri. Mesyuarat perlantikan jawatankuasa telah diadakan di Kelab Pejabat Kerja Raya.

1957 - Dalam mesyuarat Majlis Bandaran Alor Setar pada bulan September 1957, Encik Poh Sin Bin iaitu Pegawai Ukur Daerah Kota Setar pada waktu itu mencadangkan agar diwujudkan sebuah perpustakaan di bandar Alor Setar.

1960 - Pada 24 Februari 1960, Majlis Bandaran Alor Setar dalam mesyuaratnya telah memohon dan berhasil mendapatkan peruntukan sebanyak RM 45,000 dari Kerajaan Negeri untuk menubuhkan sebuah perpustakaan. Bantuan juga telah diterima dari badan-badan sukarela dalam bentuk wang dan buku. Pejabat Penerangan Amerika Syarikat (USIS) dan The British Council turut menyumbangkan bahan-bahan bacaan untuk perpustakaan tersebut.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kedah
Jom Join Telegram Khas - Kerja Kosong Negeri Kedah
Jawatan:

1. PENGAWAS PERPUSTAKAAN DESA - 7 Kekosongan


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah sebelum memohon.


Tarikh Tutup Permohonan : 28 Jun 2022 (Selasa)Post a Comment