Jawatan Kosong di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) - 30 Jun 2022 - KERJA KOSONG 2023 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2023
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) - 30 Jun 2022

Jawatan Kosong 2022 di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT)

Jawatan Kosong 2021 di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT)

Latar Belakang

Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) di bawah kelolaan Kementerian Luar Negeri Malaysia, dilancarkan secara rasmi pada 1 Julai 2003.

Pelbagai usah dilakukan untuk membendung gerakan pengganas di rantau ini. Pada 1 Julai 2003, Menteri Luar ketika itu, Tan Sri Syed Hamid Albar merasmikan Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) - pusat latihan dan penyelidikan dalam bidang keganasan dan pencegahannya di Asia Tenggara.

Tujuan penubuhannya adalah untuk melatih dan mempertingkatkan kapasiti penguatkuasaan dalam kalangan pegawai penguat kuasa keselamatan dan penggubal dasar, di samping mempertingkatkan kerjasama dengan institusi 'think-tank' dan organisasi antarabangsa. SEARCCT juga berperanan membentuk perspektif Malaysia dalam menangani isu keganasan dan mencegah keganasan melalui pendekatan yang komprehensif. Ia memberikan tumpuan kepada penyiasatan, perundangan, pengurusan krisis, keselamatan udara dan maritim, keganasan siber, belia dan pencegahan keganasan, pemulihan dan kewangan pengganas.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. ASSISTANT DIRECTOR (GRADE 44) - 3 Kekosongan

2. ASSISTANT DIRECTOR OF TRAINING (GRADE 44) - 1 Kekosongan

3. RESEARCH OFFICER (GRADE 44) - 1 Kekosongan

4. RESEARCH OFFICER (GRADE 48) - 1 Kekosongan


*Sila rujuk maklumat tambahan sebelum membuat permohonan melalui link di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Jun 2022 (Khamis)
0 Response to "Jawatan Kosong di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) - 30 Jun 2022"

Post a Comment