Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan - 4 Julai 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan

Jawatan Kosong 2021 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan

Sejarah UiTM Kelantan

Established on the 1st of July 1985 Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan (UiTMCK) was the 9th branch campus in Malaysia. Previously known as Institut Teknologi MARA Kelantan (ITM Kelantan), this campus was officiated by YAB Tan Sri Dato’ Haji Mohammad bin Yaakob. The campus was established with the co-operation of the Kelantan State Government and was built on a 12 acres land at Kem Kijang. Financed by the state government, the renovation process amounted to RM1.5 million in total. In 1996, ITM Kelantan was relocated to the current permanent campus at Bukit Ilmu, Machang district.

UiTMCK has ever since soared into a premier tertiary education centre and geared up by the establishment of its city campus (Kampus Kota) in Kota Bharu, in 2007. UiTMCK continues to strive and is ever committed into making UiTM a world class university at large.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kelantan
Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Kelantan
Jawatan Akademik:

1. PROFESOR VK7

2. PROFESOR MADYA DM53

3. PENSYARAH KANAN DM51

4. PENSYARAH DM45


Bidang:Perhatian Kepada Pemohon:

1. Setiap permohonan MESTILAH disertai bersama SALINAN dokumen berikut yang telah DISAHKAN :
  • Kad Pengenalan Calon, Ibu & Bapa
  • Sijil Kelahiran Calon, Ibu & Bapa
  •  Sijil SPM/MCE, HSC/STPM atau setaraf
  • Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, Doktor Falsafah (Ph.D) (Skrol dan Transkrip Akademik Terperinci)
  • Surat Pengiktirafan Kelayakan Akademik
  • Surat Pengesahan Perkhidmatan dari majikan sedia ada / terdahulu untuk mengambil kira pengalaman kerja / penetapan gaji
  • Salinan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini (bagi kakitangan kerajaan/ Badan Berkanun/separa kerajaan yang sedang berkhidmat) dan Laporan Prestasi Tahunan
*Sila kemukakan semua DOKUMEN (PDF) melalui link seperti berikut : https://forms.gle/GSnd7EnwVk6UYA9n6 (link admin sediakan di bawah)


2. Pemohon – pemohon berkelayakan Ijazah Sarjana hendaklah memiliki CGPA 3.00 ke atas / Kelas Kedua Tinggi /Mumtaz/ Jayyid Jiddan atau yang setaraf di peringkat Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana.

3. Keutamaan diberikan kepada calon yang memiliki kelayakan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D)

4. Borang / dokumen yang tidak lengkap, tidak jelas dan kabur tidak akan diproses.

5. Hanya pemohon – pemohon yang layak dan disenarai pendek akan dipanggil untuk temu duga.

6. Pemohon – pemohon yang tidak menerima jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.

7. Pemohon – pemohon yang menuntut di Tahun Akhir Universiti Awam / Swasta adalah tidak dibenarkan membuat sebarang permohonan jawatan kecuali keputusan semester akhir telah diperakukan oleh SENAT.


Permohonan:

1. Permohonan hendaklah dibuat menggunakan Borang Perjawatan UiTM yang boleh diperolehi dengan melayari laman sesawang UiTM Cawangan Kelantan di : https://kelantan.uitm.edu.my

2. Tarikh tutup permohonan adalah pada 4 Julai 2022 (Isnin)

3. Sila kemukakan salinan permohonan (PDF) melalui link seperti link seperti berikut : https://forms.gle/uTTrsaFkKB1cVRrG7 (link admin sediakan di bawah)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 04 Julai 2022 (Isnin)Post a Comment