Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Sukan Negara (MSN) - 14 Disember 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Majlis Sukan Negara (MSN) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Sukan Negara


Jawatan:

JAWATAN KOSONG DI PEMBANGUNAN BOLASEPAK NEGARA (PPBN)

1. PENCARIAN BAKAT & METODOLOGI  KEJURULATIHAN (NFDP)

2. KETUA JURULATIH REMAJA NEGERI (NFDP)

3. PENOLONG JURULATIH AMD

4. JURULATIH PENJAGA GOL AMD

5. PEGAWAI SUAIAN FIZIKAL

6. FISIOTERAPI SUKAN

7. PEGAWAI ANALISA SUKAN

8. PEMBANTU PERUBATAN (MA)

9. JURU URUT PASUKAN

10. KORDINATOR PASUKAN

11. KITMEN PASUKAN


Tarikh Tutup Permohonan : 14 Disember 2022 (Rabu) 


*Sila rujuk syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah
Jawatan Kosong 2021 di Majlis Sukan Negara (MSN)

Latar Belakang

Majlis Sukan Negara ditubuhkan di bawah Akta Majlis Sukan Negara Malaysia 1971 dan Akta Majlis Sukan Negara (pindaan 1979). Pelancarannya secara rasmi telah dilakukan oleh Y.A.B. Tun Abdul Razak b. Datuk Hussein, Perdana Menteri Malaysia yang kedua pada 21 Februari 1972.

Pada peringkat awal penubuhannya, program-program sukan prestasi tinggi dilaksanakan di bawah kendalian Bahagian Sukan, Kementerian Kebudayaan Belia dan Sukan(nama Kementerian Belia Dan Sukan ketika itu). Untuk mencapai matlamat penubuhan Majlis, satu usaha kolektif melibatkan secara langsung semua agensi kerajaan dan bukan kerajaan, pertubuhan-pertubuhan sukan tanahair, majlis-majlis sukan negeri, institusi pengajian tinggi, badan-badan sukarela serta orang perseorangan telah diusahakan supaya mutu sukan negara dapat mencapai prestasi yang terbaik.

Selepas organisasi Majlis disusun semula pada tahun 1981, Majlis mula mengorak langkah dan seterusnya mengembangkan program dan aktiviti sehinggalah apa yang dapat dilihat masa kini. Matlamat penubuhan Majlis Sukan Negara Malaysia adalah selaras dengan Dasar Sukan Negara iaitu bertanggungjawab sepenuhnya ke arah penggalakkan, pembangunan dan pencapaian cemerlang dalam sukan-sukan di peringkat tertinggi.

Post a Comment