Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Pemainan Solitaire Popular Suatu Ketika Dulu

Post a Comment
Pemainan Solitaire Popular Suatu Ketika Dulu | Siapa yang tidak ingat dengan permainan yang sangat-sangat popular ketika dulu iaitu Solitaire. Ia kerana ada game percuma di dalam Microsoft windows. Ketika dulu kita tidak ada permainan seperti kini, permainan inilah yang selalu akan dimainkan untuk menghilangkan rasa bosan.



Ternyata kini permainan solitaire masih lagi wujud!!.. Dan selain daripada permainan Solitaire, mungkin korang juga pernah bermain dengan permainan seperti Hidden Object, Zuma Ball dan Logic Puzzel. Kewujudannya seiring dengan perkembangan masa sekarang. Banyak lagi permainan-permainan yang ditawarkan untuk kita bermain secara percuma. Dan ada banyak kebaikkan main permainan ni sebenarnya. Ia boleh buat kita memerah otak dari kebiasaan. So masa korang berfikir tu, memang sel-sel otak korang aktif la berhubung. =).. 


Antara permainan yang ditawarkan dalam website ini juga iaitu di https://www.solitaire.org/ adalah seperti di bawah. Semua permainan ini ada disediakan cara bermain.

Solitaire: Solitaire ini terbahagi kepada banyak pecahan pula iaitu:
Classic, Klondike, Spider, FreeCell, Pyramid, Tripeaks dan Golf

Card: di bawah menu card ini pula ada pecahan iaitu:
Blackjack, Crazy Eights, Euchre, Gin Rummy, Hearts dan Spite&Malice

Mahjong: ini terbahagi kepada banyak pecahan pula iaitu:
Solitaire, 3D, Animal Connection, China, Cooking, Golden Autumn dan Panda 


Hidden Object: Hidden Object ini terbahagi kepada banyak pecahan pula iaitu:
Castle, China, Circus, Garden, Hotel, Kitchen, Pirate dan Princess.


Match 3: Match 3 ini terbahagi kepada banyak pecahan pula iaitu:
Candy Fiesta, Candy House, Same Game, Treasure of Atlantis, Zuma Ball dan Zuma Legend

Logic Puzzles: Logic Puzzles ini terbahagi kepada banyak pecahan pula iaitu:
Battleships, Chess, Crossword, Minesweeper, Nonograms, Sokoban, Sudoku dan Tetra Blocks

Word: Word ini terbahagi kepada banyak pecahan pula iaitu:
Crossword, Word Search, Letter Logic, Letter Scramble dan Wordoku


So apa yang boleh katakan, game zuma ball dan logic puzzels masih lagi best. Boleh main ramai-ramai mencari benda tersembunyi. Main dengan anak-anak dan anak buah. Diorang paling power weh, mungkin mata masih terang =). Daripada ajar depa tengok youtube dan game bukan-bukan. Kadang-kadang tak terkawal juga apa yang depa tengok kat youtube. Kalau diorang merungut nak main game, so game puzzel, sudoku, zuma ball, chess dan banyak lagi permainan yang ditawarkan ini adalah bagus untuk perkembangan otak anak-anak kita.

So kalau korang nak try main, boleh la main kat sini https://www.solitaire.org/. Isi masa lapang boleh la yer, jangan sampai ketagih pulak. Ok bye...

Post a Comment