Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan Button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Kuantan Port Consortium Sdn Bhd - 29 Jun 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Kuantan Port Consortium Sdn Bhd | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kuantan Port Consortium Sdn Bhd


Jawatan:

1. PEGAWAI BOMBA PELABUHAN (FIRE OFFICER)


Description:

a] Mempunyai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau yang setaraf dengannya dan kepujian serta lulus ujian lisan dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia diperingkat sijil tersebut.

b] Berumur 18 tahun dan ke atas.

c] Mempunyai syarat-syarat ukuran badan dan pancaindera seperti berikut:

i] Tinggi sekurang-kurang 1.57m tanpa berkasut.
ii] Berat badan sekurang-kurangnya 48kg.
iii] Mempunyai ukuran dada sekurang-kurangnya 79cm dan 84cm semasa menarik nafas.
iv] Lulus dalam ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan yang diuji berasingan dengan ketetapan V/6/9 tanpa menggunakan cermin mata atau kanta lekap (contact lense).
v] Pengencaman warna dan pendengaran yang tidak tercacat.


d] Lulus ujian-ujian yang ditetapkan:

i] Mengangkat berat seberat 54kg.
ii] Menjulang dan menegakkan tangga penyelamat.
iii] Menaiki tangga penyelamat 16.5meter.
iv] Memanjat tali.

Nota: Hanya mereka yang terpilih sahaja akan dihubungi untuk ditemuduga.


Makluman:

i. Permohonan untuk senarai kerja kosong di atas adalah melalui Jobstreet. Oleh demikian, anda dikehendaki mendaftar terlebih dahulu sebelum memohon. Tutorial mendaftar dan memohon ada admin sediakan di sini

ii. Jika sudah mendaftar, anda bolehlah memohon jawatan kosong di atas dengan menekan link yang admin sediakan di bawah. Semoga anda diberikan rezeki oleh Nya untuk memperoleh pekerjaan yang diidamkan. Aminn..

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Close date : 29 Jun 2023
Jawatan Kosong 2021 di Kuantan Port Consortium Sdn Bhd

Latar Belakang

Kuantan Port Consortium Sdn. Bhd. (KPC), is jointly owned by IJM Corporation Berhad, a public listed company on Bursa Malaysia and Beibu Gulf Holding (Hong Kong) Co. Ltd. on a 60:40 equity holdings with the Government of Malaysia having a special rights share.

KPC is given the concession period of thirty (30) years since 1998 to manage, operate and develop Kuantan Port through a Privatisation Agreement. The said agreement was replaced with a new Privatisation Agreement to include the New Deep Water Terminal (NDWT) being developed adjacent to the port. The agreement commences on June 1, 2015, for a period of 30 years plus another 30 years subject to fulfilment of certain obligation by KPC to the Government.

Post a Comment