Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di LGM Properties Corporation - 26 Jun 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di LGM Properties Corporation | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di LGM Properties Corporation


Positions:

1. GENERAL WORKER

Deskripsi Tugas:

Kerja-kerja penjagaan landskap sekitar kawasan dalaman dan luaran pejabat, pondok pengawal, rumah tamu, surau, stor, bunglow B1 & B2, kilang PMG, rumah kakitangan & pekerja dan semua longkang simen luaran bangunan ladang LGM Pahang Tenggara.

Cadangan Jawatan : Pekerja penjagaan landskap

Status Jawatan : Kakitangan kontrak

Gred : G8

Jumlah Kekosongan : 3 orang

Lokasi Unit : Ladang LGM Pahang Tenggara

Tujuan Jawatan : Membantu pihak pengurusan ladang dalam melaksanakan tugas-tugas berkaitan penjagaan Landskap di Ladang LGM Pahang Tenggara bagi mewujudkan suasana bersih dan landskap yang cantik untuk keharmonian dan keceriaan persekitaran di tempat kerja.

1.0 Kerja-kerja bahagian luaran bangunan & landskap (3 orang)

1.1 Membersih dan menjaga landskap bahagian luaran bangunan dan mencuci longkang sekitar bangunan dan memotong rumput.

1.2 Kawasan tugasan di pejabat, rumah tamu, pondok pengawal, surau, stor, kilang PMG, rumah no.3,4,5,rumah SD kayu no.7,8,9 &10, kedai K1& K2, tanaman mangga, rumah Enjin pam air, kawasan tanaman kelapa & kawasan taman rekreasi, perumahan kakitangan , perumahan pekerja, bunglow B1& B2 dan kawasan taman permainan kanak-kanak.

Penjagaan Landskap, Memotong rumput dan membersihkan semua longkang sekitar bangunan.
Memotong rumput di sekeliling kawasan yang dinyatakan dan membuang rumput yang telah dipotong di sekitar bangunan.

Meracun rumput dengan jarak dua(2) kaki di sekeliling pagar bangunan untuk mengelakkan tumbuhan menjalar ke dalam kawasan pagar bangunan.

Trim, mencantas daun mati dan penyelenggaraan ke atas pokok-pokok bunga/renek dan bunga pepagar sekitar kawasan bangunan.

Mencabut pokok-pokok menjalar di pagar keliling bangunan dan memotong pokok-pokok renek yang masuk dalam kawasan pagar keliling bangunan. 


2. GENERAL WORKER

Kerja-kerja pembersihan sekitar kawasan dalaman dan luaran pejabat, pondok pengawal, rumah tamu, surau, stor, bunglow B1 & B2, kilang PMG, rumah kakitangan & pekerja dan semua longkang simen luaran bangunan ladang LGM Pahang Tenggara.

Cadangan Jawatan : Pekerja pembersihan

Status Jawatan : Kakitangan kontrak

Gred : G8

Bilangan Kekosongan : 1 orang (Wanita)

Lokasi Unit : Ladang LGM Pahang Tenggara

Tujuan Jawatan : Membantu pihak pengurusan ladang dalam melaksanakan tugas-tugas berkaitan pembersihan dan penjagaan Landskap di Ladang LGM Pahang Tenggara bagi mewujudkan suasana bersih dan landskap yang cantik untuk keharmonian dan keceriaan persekitaran di tempat kerja.

1.0 Kerja-kerja bahagian dalaman bangunan (1 orang Wanita)

1.1 Mencuci dan membersih bahagian dalaman bangunan, menyapu dan membuang sampah setiap bahagian ruangan pejabat, membuang sampah daripada tong kecil (hitam) di pejabat kepada tong besar (hijau Alam Flora).

1.2 Kawasan tugas di pejabat, bunglow B1 & B2, pondok pengawal, rumah tamu, surau dan stor.
 • Menyapu dan membersih semua lantai
 • Mengelap/mop semua lantai
 • Vakum semua karpet
 • Tandas hendaklah dicuci, digosok termasuk dinding, lantai, sinki, mangkuk tandas, cermin, basin dan lain-lain menggunakan bahan kimia yang diluluskan dan bahan antibakteria.
 • Membersihkan dan mengambil sampah dalam bakul sampah, tong sampah termasuk menggantikan plastik sampah serta menghantar sampah daripada tong sampah (hitam) diluar bangunan kepada tong Hijau (sampah Alam Flora)
 • Mencuci longkang /parit sekitar
 • Membersih dan mengelap semua tingkap/nako
 • Membersih segala kekotoran semua pengalas kaki.
 • Mengelap pintu dan bingkai pintu, dinding kaca dan cermin kaunter dan mencuci, mengelap dan mengilat dinding kaca bangunan, cermin kaunter, panel dinding, tetulang sekatan dan pintu menggunakan bahan kimia yang diluluskan
 • Membersih najis burung, sarang labah-labah, sawang di dinding dan pencemar yang lain.
 • Mencuci dan mengelap meja, perabot, frame gambar, perhiasan dan papan-papan tanda
 • Menggelap semua peralatan
 • Membersih najis burung dikawasan gazebo
 • Menyapu dan membersihkan semua daun-daun kering
 • Menyusun, mengemas, mencuci dan menyimpan peralatan makan/minum setiap kali majlis/mesyuarat dijalankan termasuk membancuh minuman jika perlu.
 • Menyapu, mencuci, mengemop seluruh lantai, tingkap, perabut dan tandas
 • Melaksanakan tugas/kerja Adhoc yang diarahkan dari masa ke semasa.
 • Menyapu, mencuci, mengemop seluruh lantai, tingkap, perabut dan tandas
 • Membersihkan talang (gutter)/saliran air hujan/bumbung dari daun kering atau segala sampah yang akan menyebabkan salur tersumbat/air bertakung yang boleh mengakibatkan kebocoran dan pembiakkan jentik-jentik.
 • Membersihkan longkang-longkang / sistem perparitan dan kawasan sekitarnya dari kesan lumut, tanah dan mengeluarkan kotoran sampah sarap serta memastikan sekitar bangunan bebas dari takungan air yang boleh membiakkan jentik-jentik dan juga saliran air berjalan dengan lancar.

Makluman:

i. Permohonan untuk senarai kerja kosong di atas adalah melalui Jobstreet. Oleh demikian, anda dikehendaki mendaftar terlebih dahulu sebelum memohon. Tutorial mendaftar dan memohon ada admin sediakan di sini

ii. Jika sudah mendaftar, anda bolehlah memohon jawatan kosong di atas dengan menekan link yang admin sediakan di bawah. Semoga anda diberikan rezeki oleh Nya untuk memperoleh pekerjaan yang diidamkan. Aminn..

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Close date : 26 Jun 2023Jawatan Kosong 2021 di LGM Properties Corporation

Company Overview

LGM Properties Corporation (LGMPC) was established as a Corporation under the Malaysian Rubber Board (MRB) Act 1996 since 1st January 2002 and it began its operations as the commercial arm of MRB on 1st July 2002, primarily focused on three core business sectors that is property management, plantation, and consulting services.

LGMPC was established to generate revenue for MRB through their commercial properties and the provision of management as well as consultation/advisory services to MRB. Besides that, LGMPC also offers property management and consultancy/advisory services to persons or bodies involved in rubber or rubber related industries.

LGMPC’s commercial properties include rubber plantations, palm oil estate, office buildings, bungalows, houses/quarters and facilities all over Malaysia.

Post a Comment