Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Bookmark
HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF) - 2 Ogos 2023 [30 Kekosongan]

Jawatan Kosong 2023 di Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF)


Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM:  IJAZAH SARJANA MUDA/SARJANA/DOKTOR FALSAFAH

1. PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41 (KEJURUTERAAN METALURGI) - 6 Kekosongan

2. PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41 (KEJURUTERAAN HIDROGRAFI) - 6 Kekosongan

3. PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41 (PENYELIDIKAN OPERASI DAN PENGURUSAN STRATEGIK) - 12 Kekosongan

4. PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41 (SAINS KIMIA) -
 6 Kekosongan

Cara Memohon:

Semua kekosongan jawatan adalah di bawah Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF) seluruh negara. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 02 Ogos 2023 (Rabu) jam 11:59 malam

Jawatan Kosong 2022 di Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF)

Penubuhan

Kementerian Pertahanan diterajui oleh Menteri Pertahanan dan dibantu oleh seorang Timbalan Menteri. Organisasi Kementerian Pertahanan pula mengandungi dua perkhidmatan utama iaitu Perkhidmatan Awam yang diketuai oleh Ketua Setiausaha manakala Angkatan Tentera Malaysia (ATM) diketuai oleh Panglima Angkatan Tentera.

Kementerian Pertahanan telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957 dan memulakan operasi rasminya di sebuah bangunan yang terletak di Brockman Road (sekarang Jalan Dato' Onn) , Kuala Lumpur. Bangunan ini turut menempatkan pejabat Menteri Pertahanan yang pertama iaitu Allahyarham Tun Haji Abdul Razak bin Datuk Hussien yang berkhidmat dari 31 Ogos 1957 hingga 22 September 1970.