Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Jabatan Kimia Malaysia - 20 Mei 2024 [86 Kekosongan]

Post a Comment
Jawatan Kosong Kerajaan 2024 di Jabatan Kimia Malaysia | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Kimia Malaysia


Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: IJAZAH SARJANA MUDA

1. PEGAWAI SAINS GRED C41 (SABAH) 23 Kekosongan

2. PEGAWAI SAINS GRED C41 (SARAWAK) 24 Kekosongan

3. PEGAWAI SAINS GRED C41 (SEMENANJUNG) 39 Kekosongan

Jadual Gaji:
Gaji Minimum RM2,317.00
Gaji Maksimum : RM9,620.00
Kadar Kenaikan Gaji Tahunan : RM225.00


Syarat Lantikan:

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:  

(a) warganegara Malaysia;  

(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan  

(c) ijazah sarjana muda sains kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,317.00)


Cara Memohon:

Semua kekosongan jawatan adalah di Jabatan Kimia Malaysia. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Tarikh Tutup Permohonan : 20 Mei 2024 (Isnin) jam 11:59 malamJawatan Kosong Kerajaan 2022 di Jabatan Kimia Malaysia

Mengenai Kami

Jabatan Kimia Malaysia terdiri daripada rangkaian makmal di seluruh negara yang menyediakan analisis, penyiasatan dan perundingan saintifik kepada agensi kerajaan. Ia bertujuan untuk menyokong penguatkuasaan undang-undang bersama-sama dengan pelaksanaan program yang berkaitan dengan keselamatan air, makanan, alam sekitar dan produk perindustrian untuk melindungi dan memajukan kesihatan awam dan keselamatan kepada orang awam, dan melindungi kepentingan pengguna juga sebagai kesihatan dan keselamatan di tempat kerja.

Penyediaan perkhidmatan ini boleh didapati di seluruh negara termasuk makmal yang terletak di Ibu Pejabat di Petaling Jaya bersama-sama dengan 13 lokasi strategik lain di Alor Setar, Pulau Pinang, Ipoh, Melaka, Kota Bharu, Kuala Terengganu, Kuantan, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Tawau, Kuching, Sibu dan Bintulu.

Post a Comment