Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Bookmark
HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Pelabuhan Klang (PKA) - 12 Julai 2024

Jawatan Kosong 2024 di Lembaga Pelabuhan Klang (PKA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Pelabuhan Klang (PKA)

Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

2. PEMBANTU TADBIR N19


D. Cara Memohon

Borang permohonan jawatan kosong boleh diperolehi dari Jabatan Sumber Manusia, Lembaga Pelabuhan Kelang atau dimuat turun melalui laman web LPK di www.pka.gov.my (admin ada sediakan link muatturun borang permohonan di bawah). Permohonan hendaklah disertakan dengan salinan Ijazah, Diplom a/ Sijil, Sijil-Sijil Persekolahan, Kad Pengenalan, Sijil Kelahiran dan lain-lain kelayakan yang berkaitan.

Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada :

Pensurus Besar,
Lembaga Pelabuhan Kelang,
Bes Berkunci 202, Jalan Pelabuhan Utara,
42005 Pelabuhan Klang, Selangor
[u.p: Pengurus Kanan (Sumber Manusia)]

Sila catitkan nama jawatan yang dipohon di tepi atas kiri sampul surat permohonan. Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga. Pemohon yang tidak menerima apa-apa jawapan dalam tempoh 6 bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 12 Julai 2024 (Jumaat).
Jawatan Kosong di Lembaga Pelabuhan Klang (PKA)-banyakjawatanmy

Latar Belakang

Pelabuhan Kelang terletak di pantai barat Semenanjung Malaysia lebih kurang 40 km dari Ibu Negara, Bandaraya Kuala Lumpur. Kedudukannya yang berdekatan dengan Lembah Kelang yang terkenal sebagai pusat perdagangan dan perindustrian negara dan juga sebagai kawasan berpenduduk yang paling ramai mempastikan bahawa peranan yang dimainkan oleh pelabuhan telah membantu membangunkan ekonomi negara. Berpandukan arahan Kerajan dalam tahun 1993, Pelabuhan Kelang kini telah dibangunkan sebagai Pusat Muatan Negara dan seterusnya sebagai pusat muatan pindah kapal bagi rantau ini.