Jawatan Kosong di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA) - 30 July 2017 (80 Kekosongan) - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA) - 30 July 2017 (80 Kekosongan)

Jawatan Kosong 2017 di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA)

Jawatan Kosong 2017 di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA)


Pengenalan

Jabatan Penerbangan Awam Malaysia ( Bahasa Inggeris: Department of Civil Aviation Malaysia DCA) merupakan satu agensi kerajaan Malaysia. Ibu pejabatnya terletak di Putrajaya.

Jabatan Penerbangan Awam Malaysia(DCA) terletak di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang, Selangor. Jabatan ini sebuah jabatan yang terletak di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia yang mengurus hal ehwal industri penerbangan awam negara.

Tanggungjawab agensi ini menyediakan kawalan trafik udara yang sistematik kepada semua negara yang ingin memasuki ke negara ini melalui jalan udara. Setiap laluan ruang udara di Malaysia dibawah kawalan jabatan ini. Jabatan Penerbangan Awam (DCA) KLIA yang menentukan pergerakkan setiap pesawat antarabangsa yang ingin keluar dan masuk melalui ruang udara di negara ini.


Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM:  IJAZAH

1. PEGAWAI KAWALAN TRAFIK UDARA GRED A41 - 40 Kekosongan


KELULUSAN MINIMUM:  DIPLOMA


1. PENOLONG PEGAWAI KAWALAN TRAFIK UDARA GRED A29 - 40 Kekosongan


Semua kekosongan jawatan adalah di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Julai 2017 (Ahad) jam 11:59 malam


0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA) - 30 July 2017 (80 Kekosongan)"

Post a Comment