Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) - 19 January 2018

Post a Comment
Jawatan Kosong Terkini 2018 di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP)

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP)


Sejarah

Seberang Perai atau Province Wellesley dahulunya menjadi tanah jajahan British pada tahun 1800. Pentadbiran seberang Perai ketika itu berpusat di Pulau Pinang. Dengan keluasan 489.3 kilometer persegi dan bilangan penduduk seramai lebih kurang lima ribu orang, kawasan yang dipenuhi belukar, paya dan hutan ini kemudiannya bertukar kepada pertanian apabila usaha-usaha penerokaan bermula pada tahun 1850.

Setelah Perjanjian Pangkor ditandatangani pada tahun 1874, keluasan Province Wellesley bertambah menjadi 740.12 kilometer. Kependudukan pula semakin bertambah khususnya di kawasan pusat perdagangan seperti Butterworth dan Bukit Mertajam.

Keluasan Seberang Perai walaubagaimanapun telah dikurangkan kepada 738.41 kilometer persegi kesan daripada perubahan sempadan Sg Muda antara negeri Kedah dan Pulau Pinang.

Like Page Khas - Kerja Kosong di Penang
Jawatan:

1. JURUTERA (AWAM) JA41

2. PEGAWAI TADBIR N41

3. SETIAUSAHA PEJABAT N29

4. PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA J41

5. PEGAWAI UNDANG-UNDANG L41

6. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN & OPERASI) N19

7. PEMBANTU AWAM (PENYELAMAT) H11


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Post a Comment