Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 3 March 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 3 March 2018

Jawatan Kosong 2018 di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP)

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) ditubuhkan pada 1 Februari 1974 serentak dengan penubuhan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Penubuhannya adalah bagi menjaga hal ehwal Islam di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang sebelum itu diletakkan di bawah kerajaan negeri Selangor. MAIWP selepas itu turut bertanggungjawab menguruskan hal ehwal umat Islam di Labuan dan Putrajaya setelah kedua-duanya diumumkan sebagai Wilayah Persekutuan masing-masing pada 16 April 1984 dan 1 Februari 2001. Penubuhan MAIWP dinyatakan melalui peruntukan di dalam Perlembagaan Persekutuan dan Akta Pentadbiran Undang-Undang Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1993 [Akta 505].

Perkara 3 (5) Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan bahawa :
“Walau apa pun apa-apa jua dalam Perlembagaan ini, Yang di-Pertuan Agong hendaklah menjadi Ketua Agama Islam di Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya; dan bagi maksud ini Parlimen boleh melalui undang-undang membuat peruntukan- peruntukan bagi mengawal selia hal ehwal agama Islam dan bagi menubuhkan suatu Majlis untuk menasihati Yang di-Pertuan Agong mengenai perkara-perkara yang berhubungan dengan agama Islam.

Like Page Khas - Kerja Kosong di Kuala Lumpur
Jawatan:

1. PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (GURU MATEMATIK) DG41

2. PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (GURU KEMAHIRAN HIDUP)


Tarikh Tutup Permohonan : 03 Mac 2018 (Sabtu) Jam 11.59 Malam

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 3 March 2018"

Post a Comment