Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) - 13 March 2018

Post a Comment
Jawatan Kosong 2018 di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM)

Jawatan Kosong 2017 di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) www.banyakjawatan.my


Sejarah TUDM

Sejarah Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) bermula apabila Ordinan Tentera Udara diluluskan oleh Parlimen pada hari Isnin, 2 Jun 1958 dan semasa ditubuhkan ia dikenali sebagai “Tentera Udara Diraja Persekutuan“.

Air Commodore A.V.R. Johnstone seorang pegawai Tentera Udara Diraja British (RAF) telah dipinjamkan untuk menjadi penasihat kepada kerajaan Persekutuan Tanah Melayu dan kemudiannya telah dilantik menjadi Ketua Turus Tentera Udara yang pertama.

Beliau bertanggungjawab merangka penubuhan Tentera Udara Diraja Persekutuan bagi negara yang baru merdeka dari segi organisasi, sumber manusia, aset dan syarat-syarat perkhidmatan. Sebagai angkatan yang termuda di dalam Angkatan Tentera ketika itu anggota terawalnya adalah terdiri daripada pegawai dan anggota yang dipinjamkan daripada Tentera Udara Diraja British.


Jawatan:

1. PEMILIHAN AWAL TERBUKA PERAJURIT MUDA UDARA
SIRI 59/18 – LELAKI (SEMENANJUNG - GRADUAN DIPLOMA)


Kelayakan Akademik:

1. TUGAS KHUSUS. Diploma dalam Bidang Kejuruteraan* (Rujuk Jadual Senarai Diploma Kejuruteraan) dan Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

2. SKM. Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap 2 atau Tahap 3 dalam bidang tertentu dan mendapat Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

3. SPM. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


SEMAK PUSAT-PUSAT PEMILIHAN, TARIKH & MASA MELALUI LINK DI BAWAH


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat melalui link di bawah untuk mengetahui syarat dan untuk memohon.


Tarikh Tutup Permohonan : 20 Februari - 13 Mac 2018

Post a Comment