Jawatan Kosong di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) - 4 November 2018 [104 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021

Jawatan Kosong di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) - 4 November 2018 [104 Kekosongan]

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di  Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)

Pengenalan

Sejarah Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) bermula pada 22 Ogos 1934 melalui penubuhan Malayan Establishment Office (MEO) atau Pejabat Perjawatan Malaya yang beroperasi di City Hall, Singapura. Apabila pentadbiran dipindahkan ke Tanah Melayu pada tahun 1954, Jabatan ini turut dipindahkan ke Kuala Lumpur dan beribu pejabat di Bangunan Persekutuan, Jalan Sultan Hishamuddin. Pertambahan fungsi dan saiz seterusnya memerlukan Jabatan ini berpindah ke lokasi baru di Bangunan UMBC, Jalan Sulaiman seterusnya ke Bangunan Sulaiman, Jalan Damansara sebelum berpindah ke Wisma Bernama, Jalan Tun Razak. Bagi memudahkan pelanggan berurusan, beberapa Bahagian yang menyediakan perkhidmatan kaunter telah ditempatkan di pusat bandaraya Kuala Lumpur seperti Cawangan Perundingan dan Rekod di Wisma PKNS, Jalan Raja Laut, Bahagian Pencen di Bangunan KWSG, Jalan Kampung Attap dan Bahagian Latihan dan Pembangunan Kerjaya di Bangunan PERKIM, Jalan Raja Laut.Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM:  SPM/SKM

1. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT GRED N19 - 104 Kekosongan


Semua kekosongan jawatan adalah di bawah Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) seluruh negara. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 04 November 2018 (Ahad) jam 11:59 malam


3 Responses to "Jawatan Kosong di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) - 4 November 2018 [104 Kekosongan]"

 1. Minimum diploma ? Bukan spm ke admin ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya betul, admin dah betulkan. Terima kasih kerana bagitahu yer..

   Delete
 2. First , my name is laila lodin, diploma in accounting and graduan at 2018.My objective is to apply for the positio
  My objective is to apply for the position available in your well esteemed organization. My education and experiences are in accounting field, therefore, would like to contribute to the success of your company in my related field of preference.n available in your well esteemed organization. My education and experiences are in accounting field, therefore, would like to contribute to the success of your company in my related field of preference. My skill's in account is good. Please contact 0128291165 thank you.

  ReplyDelete