Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kulai - 14 November 2018 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kulai - 14 November 2018

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Majlis Perbandaran Kulai | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan yang berkelayakan sahaja untuk mengisi kekosongan jawatan seperti di dalam iklan.

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Majlis Perbandaran Kulai

Latar Belakang

Pada tahun 1920, Daerah Kulai asalnya di kenali sebagai Gui Lai yang bermaksud ‘kedatangan kura-kura’. Menurut sejarah turun temurun, Kulai mendapat namanya berdasarkan peristiwa tibanya musim hujan di mana kedua-dua belah tebing sungai Kulai pastinya akan di landa banjir. Akibatnya berpuluh-puluh ekor kura-kura akan muncul di tebing dan bergerak menghala ke arah pekan. Peristiwa banjir ini juga menyebabkan masyarakat Hainan turut memanggilnya Gui Lai. Bukti nama Gui Lai boleh di lihat pada catatan sebuah batu yang di tulis dalam bahasa Cina di Stesen Keretapi Kulai. Di sebabkan kesukaran untuk menulis perkataan Gui Lai dalam bahasa Cina , maka namanya telah di tukar kepada Kulai, dan ia terus kekal sehingga kini.

Kulai juga di katakan mendapat nama bersempena sebuah peristiwa banjir yang melanda pada sekitar tahun 1890-an. Sungai Kulai ketika itu amat penting oleh kerana ia merupakan nadi aktiviti harian penduduk sekitar yang bergantung kepada aktiviti tanaman.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Johor
Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U29

2. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19


Tarikh Tutup Permohonan : 14 November 2018 (Rabu)0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kulai - 14 November 2018"

Post a comment